POBIJEDILA JE TEŠKU BOLEST Vraća se najneobičnija osvajačica Wimbledona

Foto: Getty Images/Guliver Image

FRANCUSKINJA Marion Bartoli (33) šokirala je teniski svijet nakon što je 2013. godine senzacionalno osvojila Wimbledon.

Bartoli je nakon najvećeg uspjeha u karijeri objavila da se oprašta od tenisa, a zapravo je malo tko znao da se bori s opakom bolesti. Te godine ili godinu prije najvjerojatnije u Indiji pokupila je misteriozni virus zbog kojeg je počela naglo mršavjeti. Inače jače građe, Bartoli je preko noći postala mršavica. I dok su joj fanovi komplimentirali da dobro izgleda, Bartoli je morala prestati jesti meso koje joj organizam više nije mogao probavljati.

Prebacila se na vegansku prehranu, tuširala se u mineralnoj vodi, a  trudila se što manje koristiti mobitel jer su joj govorili da bi joj to moglo pomoći. Smršavjela je više od 20 kilograma, a liječnici nisu nikako uspijevali otkriti uzrok.

Počela je ići na redovite transfuzije krvi i onda su se stvari počele popravljati i Bartoli se uspijela izliječiti. Danas je opet u formi, redovito trenira i objavila je da se sljedeće sezone vraća na Tour.

"Presretna sam što vam mogu reći da ću ponovno igrati tenis. Jedva čekam mečeve i sve emocije koje oni nose", napisala je Bartoli na Twitteru uz videoporuku svojim navijačima.

Povratak planira sredinom ožujka, a prvi turnir željela bi odigrati u Miamiju. U karijeri je osvojila osam WTA naslova uključujući i spomenuti Wimbledon, a u siječnju 2012. godine bila je sedma tenisačica svijeta što joj je i rezultat karijere.

Pročitajte više