Vraća se Rafael Nadal

Foto: EPA

ŠPANJOLSKI tenisač Rafael Nadal vratit će se tenisu na ATP turniru u Barceloni. Nakon što je zbog ozljede propustio velike turnire u Monte Carlu i Indian Wellsu, nastupit će u prvom kolu Barcelone, u kojem će mu protivnik biti Talijan Flavio Cobolli, 21- godišnjak, 62. tenisač svijeta na ATP ljestvici. Meč je na rasporedu u utorak od 10 sati.

"Došao sam ovdje i nisam uopće znao hoću li moći igrati. Za mene je poklon to što mogu nastupiti. Gledam na ovo kao na zadnji nastup u Barceloni i planiram uživati u svakom trenutku", rekao je 37-godišnji Nadal, kojeg ozljede muče već neko vrijeme. zadnji je put u profesionalnom meču nastupio u siječnju na turniru u Brisbaneu, gdje je izgubio od australskog tenisača Jordana Thompsona.

Turnir u Barceloni osvajao je 12 puta, što je rekord. Španjolski teniski velikan nada se da će moći nastupiti na Roland Garrosu te na predstojećim Olimpijskim igrama. U karijeri je osvojio 22 Grand Slam titule, što ga stavlja na drugo mjesto vječne ljestvice. Na prvom je Novak Đoković s 24 Grand Slam naslova.

Pročitajte više