Vranješ i Diego vratili Werder u tijesnu trku

JURICA VRANJEŠ u nastavku sezone postaje jedan od Werderovih igrača odluke. Dan uoči polaska na reprezentativno okupljanje, Vranješ je zaokružio nogometni vikend nastavivši seriju započetu još prije Nove godine u Eintrachtu. U međuvremenu je zabio Borussiji M`gladbach , odradio rudarski posao u Kupu UEFA, i na koncu sinoć načeo mrežu vratara Mainza Wachea, niskim udarcem u lijevi kut, nakon točno sat vremena igre. 

U posljednjim minutama susreta 26. kola Bundeslige, Diego je stavio točku na i, te ostavio Werder u tijesnoj prvenstvenoj utrci, s tri boda zaostatka za vodećim Schalkeom. U zadnjih pet utakmica Werder je upisao četiri pobjede, i igrači se nisu ustručavali priznati da im je pao veliki teret s ramena.

"Konačno smo dobro igrali. I vratili se u utrku." - kaže reprezentativac Torsten Frings.

Na terenu je u nedjelju bio i Marko Babić, odradio je devedeset minuta u pobjedi nad Borussiom M`gladbach. A izbornika Bilića zasigurno će razveseliti vijesti iz Belgije, gdje je njegov pulen Miki Rapaić zaradio epitet igrača susreta. Moglo je, međutim, završiti razočaravajuće za Satndard koji je nešto više od pola sata protiv Roeselarea igrao s igračem manje. 


Iako su ispustili vodstvo od 3:0, do kraja su uspjeli sačuvati 3:2 i ostati u utrci za naslov, obzirom da su se poklopili kiksevi Genka i Anderlechta. Rapaić je zabio treći pogodak za Standard, a asistirao je i Witselu na samom početku susreta.

D.R.
Foto: AFP

Pročitajte više