Vranješ i Soldo vjeruju da će Dinamo biti treći u skupini

NOGOMETAŠI Stuttgarta Zvonimir Soldo i Jurica Vranješ vjeruju kako će njihov klub biti prvi u skupini G Lige UEFA, te da bi zagrebački Dinamo mogao dočekati proljeće u Europi s trećim mjestom u skupini.

Kapetan Stuttgarta Zvonimr Soldo, nekadašnji Dinamovac i član Vatrenih izjavio je za Sportske novosti kako će Stuttgart i Benfica gotovo sigurno zauzeti prva dva mjesta u skupini, ali vjeruje kao bi dvije domaće pobjede Dinamu donijele željeno treće mjesto u skupini.

Soldo je u plavom dresu bio kao dječak nekoliko sezona, zatim jednu i pol kod Skoblara, te dvije dok je Dinamo bio Croatia.

"Daleko je naš dvoboj, sredinom prosinca. Nadam se da taj susret neće ni o čemu odlučivati." - rekao je Soldo.

Jurica Vranješ također misli kako su prva dva mjesta u skupini rezervirana za Stuttgart i portugalski Benficu.
"Za treće mjesto ravnopravno će se boriti Beveren, Heerenveen i Dinamo. Vjerujem da Dinamo ima šanse za osvajanje trećeg mjesta." – komentirao je Vranješ za Sportske novosti.

Trener Stutgarta Matthias Sammer izjavio je  kako je skupina izrazito atraktivna te kako se nada da će se Stuttgart plasirati u sljedeći krug, jer u skupini nema autsajdera.

Spomenimo još da je Dinamo s Benficom i Stuttgartom igrao davnih 80-tih godina. S Benficom je igrao u 1. kolu Kupa pobjednika kupova 1980. godine. U Zagrebu je bilo 0:0, a u Lisabonu je slavila Benfica 2:0. 1988. godine Dinamo je u 2. kolu Kupa UEFA igrao sa Stuttgartom. U Zagrebu je Stuttgart pobijedio 3:1, a u Stuttgartu su klubovi remizirali 1:1.

Pročitajte više