WBA - Liverpool 1:2

Vratar Alisson u 95. minuti zabio za veliku pobjedu Liverpoola

Foto: EPA

LIVERPOOL je u 36. kolu Premierlige slavio 2:1 na gostovanju kod West Bromwicha, a junak gostujuće momčadi je vratar Alisson. Brazilac je u petoj minuti sudačke nadoknade gol za pobjedu zabio glavom nakon ubačaja iz kuta.

Alisson je sjajno skočio s peterca nakon ubačaja Trenta Alexander-Arnolda i glavom poslao loptu u suprotni kut. Tako je postao tek šesti vratar u povijesti Premierlige koji je postigao gol. Prije njega su to uspjeli Peter Schmeichel, Brad Friedel, Paul Robinson, Tim Howard i Asmir Begović. Alisson je i prvi vratar koji je postigao pobjednički pogodak u Premierligi. Prije ovog gola je Robson-Kanu u 15. minuti doveo WBA u vodstvo, a Salah izjednačio rezultat u 33. minuti.

 

Gol je posvetio ocu, koji je preminuo prije dva mjeseca.

"Bilo je ovo jako emotivno za mene. Posljednjih nekoliko mjeseci je preteško za mene i moju obitelj. Volio bih da je moj otac mogao vidjeti ovaj gol. Siguran sam da slavi sa mnom", rekao je Liverpoolov junak.

Ovim golom Alisson je ostavio Liverpool u borbi za Ligu prvaka. Dva kola prije kraja Alisson i društvo imaju bod manje od četvrtoplasiranog Chelseaja i tri manje od trećeplasiranog Leicestera.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više