Vratarski savjeti iz mirovine: Euro-lopta je odlična, ali i prokleto brza

DOSADAŠNJI vratar Bayerna Oliver Kahn odgovorio je Jensu Lehmannu, koji je za dva laka gola primljena od Bjelorusa okrivio "najgoru loptu s kojom je igrao".

Lehmann se, kao i njegov talijanski kolega Amelia, žalio da je nova Adidasova lopta (Europass), osim što je ubitačno brza i vrlo nepredvidljiva zbog neprirodne putanje te da ju je teško hvatati.

"U Bayernu smo cijeli proljetni dio sezone trenirali i domaće utakmice igrali s Europassom. Mogu samo reći da je puno bolja od prethodnih", izjavio je friško umirovljeni golman Bayerna nastavivši:

"Izvana je obložena sićušnim mjehurićima, što golmanu omogućava bolje trenje pri hvatanju. Osim toga, nisam primijetio da u letu naglo mijenja putanju kao neke ranije lopte, koje su se kretale kao da ih vjetar nosi. Lopta je, međutim, prokleto brza, što daje prednost napadačima. No, pošteno je priznati i da je golmanima s njom lakše."

Tko zna što će sada reći Lehmann. Neutralno mišljenje dao je, pak, trener vratara u njemačkoj reprezentacije Andreas Köpke.

"Jens se uopće nije mislio vaditi na loptu. Vidjet ćete da će mu već protiv Srbije u subotu ići puno bolje."

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više