VRATIO SE BADR HARI U tri runde slomio Gergesa za prvu pobjedu nakon izlaska iz zatvora

Foto: Screenshot

LEGENDA svjetskog kickboksinga Badr Hari vratio se omiljenom sportu i na sinoćnjem Glory 51 spektaklu odradio prvu borbu nakon izlaska iz zatvora.

Jedan od najvećih kickboksača u povijesti slavio je nakon tri runde jednoglasnom odlukom sudaca protiv 10 kilograma težeg Egipćanina Hesdyja Gergesa, koji ga je pobijedio 2010. diskvalifikacijom Harija nakon što ga je Marokanac udario dok je ležao na tlu.

Povratak omiljenog "Bad Boya" nestrpljivo se čekao, no usprkos pobjedi Hari nije impresionirao. 

Napao je Gergesa od početka, ali Hesdy se dobro branio i uzvratio, a kad se Hari ispuhao, zadao mu je nekoliko dobrih udaraca, a rundu su završili u kutu gdje se Hari uspio obraniti od Gergesovog napada. U drugoj rundi Egipćanin je zadao stvorio Hariju velike probleme, no polovicom runde se i on umorio, Hari je uzvratio, a Gergesu je dvaput ispala guma za zube. Do kraja je Marokanac uzvratio udarcima u tijelo i uzeo rundu, iako je mogla otići i na drugu stranu.
 
Žestoka je bila i treća runda, no nakon što se Gerges umorio, Hari je preuzeo kontrolu i do kraja dobrim udarcima skupljao bodove koji su mu donijeli pobjedu. Slavio je jednoglasnom odlukom sudaca, a dvojica su mu dodijelila sve tri runde.

Gergesu je ovo bila prva borba nakon teškog poraza od hrvatskog teškaša Mladena Brestovca u rujnu prošle godine. Željenu osvetu protiv Harija nije dočekao, a sad ima šest poraza u posljednjih sedam nastupa u Gloryju.

Badr Hari (107-13, 92 KO, Glory 1-1-0) je tijekom svoje 17-godišnje borilačke karijere upisao 92 nokauta te ga se smatra jednim od najuspješnijih kickboksača svih vremena. U ringu je poznat po svom agresivnom stilu zbog kojega je stekao gomilu fanova. Veliki Harijev fan i prijatelj je Cristiano Ronaldo.

Izvan ringa je jedna od najkontroverznijih ličnosti u sportskom svijetu. Nesportsko ponašanje u ringu koštalo ga je pojasa It’s Showtime i K-1 prvaka, a agresivnost izvan ringa stajala ga je zatvorske kazne. Ovo mu je bila prva borba nakon izlaska iz zatvora, u kojem je završio zbog grijeha iz prošlosti, odnosno fizičkog napada iz 2012. godine. A u karijeri je sličnih incidenata imao nekoliko.

Fanovi, a i Glory, nadaju se da će uskoro vidjeti Harija u revanšu s najboljim kickboksačem današnjice Ricom Verhoevenom, kojeg čeka borba za ujedinjenje pojasa protiv Van Nostranda na Glory 52 u Los Angelesu 31. ožujka. 

 

 

 

 

Pročitajte više