Vrbanović: Mamić je fanatik, on mora ostati u klubu

ŠEF PRIVREMENE Uprave Dinama Damir Vrbanović za neuspjeh kluba krivi igrače, a kaže kako je Uprava kriva utoliko što je tim igračima vjerovala. Također je naglasio kako smatra da Barišić i Mamić trebaju ostati, te da će Dinamo uskoro dobiti novog sponzora.

"Igra i rezultati Dinama su na rubu izdržljivosti. Ovo što se događa na travnjaku je dno, koje nisam ni sanjao da se može dodirnuti. Vjerovao sam da će igrači shvatiti da jedino oni klub mogu vratiti u normalnu kolotečinu, međutim, prevario sam se." – rekao je za Sportske novosti.

Osvrnuo se na susret protiv Pule 1856 i ispričao se svim navijačima u ime Dinama zbog, kako je rekao, neprobavljive i negledljive igre. Ipak, smatra da je Uprava napravila svoje dovevši najperspektivnije igrače u Hrvatskoj. Također je angažirala talentiranog Jurčevića koji se nije snašao. Nitko od trenera nije znao objasniti izrazito slabu formu Ljubojevića i Pranjića koji su dovedeni u Dinamo kao velike zvijezde.

Najavio je čistke u Dinamovoj svlačionici ne želeći govoriti o konkretnim imenima. Rekao je samo da će novi trener ostaviti one igrače koji će s ponosom nositi Dinamov dres. Kako je za klub sezona gotova, Liga za ostanak sada služi za profiliranje i uklapanje mladih igrača u momčad kao što su Modrić, Čale, Kardum i Tomić.

"Međutim, mislim da je sada definitivno bistro da su u Dinamo neki igrači zalutali. Nisu u stanju, a nisu ni zaslužili nositi Dinamov dres. Da su pošteni i časni ispričali bi se Dinamu i navijačima, sami pokupili stvari i otišli zauvijek iz svlačionice." – izjavio je dodavši kako je Uprava u svemu tome napravila veliku grešku, a to je činjenica da je takvim igračima vjerovala.

Siemensu, koji je Dinamu davao dva milijuna eura godišnje, zahvalio se na suradnji. Kaže da takvom odlukom nisu iznenađeni te da bi voljeli da su raskid najavili ranije kako bi Dinamo imao više vremena za pronalaženje novog sponzora. Ipak, za mjesec dana klub će imati novog glavnog sponzora. Trenutno se pregovara sa četiri-pet jakih hrvatskih firmi.

Za Mamića je rekao kako je on neviđeni fanatik i kako takvu ljubav prema Dinamu nije vidio ni kod jednog čovjeka. S takvim entuzijazmom vuće druge i, kao takav, mora ostati na bilo koji način u klubu. Što se tiče Barišića, smatra kako je on osoba koja može voditi Dinamo.

Pročitajte više