Vrsaljko: Ne želimo biti vreća za napucavanje

DAN PRIJE odlaska u Amsterdam na dvoboj 4. kola Lige prvaka igrači Dinama u dobrom su raspoloženju odradili jutarnji trening, a potom i najavili susret protiv Ajaxa.

> Foto: Sulejmani i Van der Wiel treniraju i bit će spremni za Dinamo

Jurčić: Nakon svega, pričati o nekoj našoj velikoj formi bilo bi laganje samog sebe

> Jurčiću čuvaj se 4-3-3 formacije: U zadnje dvije utakmice Kopljanici zabili osam golova

> Alderweireld: Pobjeda protiv Dinama donosi prezimljavanje u Europi, to ne smijemo propustiti

"Proteklog vikenda dobili smo u Puli i sigurno da nam je ta pobjeda dala poticaj za izazove koji nas očekuju. Idemo u Amsterdam uzdignute glave, nemamo što izgubiti, a možemo puno toga  dobiti u slučaju dobre partije i eventualne pobjede. U odnosu na prvu utakmicu u Maksimiru, mislim da moramo malo promijeniti igru, pokušati popraviti realizaciju i izaći hrabro pa što bude. Treba pokušati pobijediti, a i tradicija je na našoj strani, rekao je Josip Šimunić.

"Naporno smo trenirali posljednjih dana i mislim da smo spremni za ono što nas očekuje. Osobno, jedva čekam se vratiti na teren, ova pauza je bila duga i zamorna. Vraćam se u punoj snazi i naravno nadam se pobjedi. Ne želimo biti vreća za napucavanje, dat ćemo svi maksimum i pokušati pobijediti", dodao je branič Šime Vrsaljko koji je odradio pauzu zbog crvenog kartona.

Vida: Sretan sam što ću igrati u paru s Šimunićem, sjajno se razumijemo i puno učim od njega


Povratak Šime Vrsaljka u momčad Dinama izazvat će rošade u obrani. Domagoj Vida tako će se sa boka moći vratiti u sredinu, na svoju prirodnu poziciju, gdje će u paru s Josipom Šimunićem pokušati zaustaviti udarne igle Kopljanika.

"Drago mi je što se vraćam u srce obrane, tamo je ipak moje pravo mjesto. Također mi je drago što ću tamo zaigrati u par s Šimunićem. Izvrsno se slažemo i zaista puno učim od njega. Dobro mi je igrati i s Tonelom, ali Joe je naš čovjek, lakše se razumijemo i puno se sigurnije i bolje osjećam", rekao je Vida.

"Sigurno da je nakon Pule atmosfera puno bolja i da nam se raspoloženja dosta podiglo. Vjerujem u svoju ekipu i suigrače da mogu pobijediti u Nizozemskoj. Smatram kako će to biti drugačija utakmica od one u Zagrebu. U Amsterdamu ćemo biti orijentirani na obranu, a Ajax će se otvoriti. Imat ćemo puno više prostora za kreaciju i kontranapade i to bi moglo upaliti", dodao je.

Na koncu svije misli s javnošću podijelio je i Ante Rukavina:" Spreman sam kao metak. Očekujem kao i uvijek tešku utakmicu, Ajax je pokazao da je favorit u ovim dvobojima, a nama preostaje dobro se zatvoriti i čekati priliku iz kontranapada. Imat ćemo puno prostora i ukoliko izvedeno nekoliko dobrih kontra, sve je moguće. Dat ćemo sve od sebe na terenu i nadati se pobjedi".

Pročitajte više