Vučević nakon debakla: Protiv Deportiva će igrati mlađi igrači

DERBI utakmica trećeg kola HNL-a između Zagreba i Hajduka odigrala se pred tri tisuće gledatelja, od kojih je bilo tristotinjak pripadnika Torcide koji su, osim dvije zapaljene baklje, cijelo vrijeme zdušno bodrili svoju momčad. Bijeli Anđeli su bojkotirali utakmicu, jer se igrala u Maksimiru.

Obje momčadi u ovom kolu tražili su pobjedu, Zagreb kako bi nastavio dobar niz iz prethodnog kola i pobjede na Kantridi (0:1), a Hajduk kako bi stvorio pozitivnu atmosferu uoči europskog ogleda protiv Deportiva, ali i kako ne bi izgubio priključak za Dinamom.

Hajduk odlično ušao u utakmicu

Hajduk je bolje otvorio utakmicu i od početka utakmice prijetio je Škorićevim vratima. Prvih deset minuta susreta nije bilo izglednih prilika, tek je Zagrebov igrač Vedran Ivanković u 6. minuti pokušao ugroziti Šubašića sa 18 metara, ali bezuspješno.

Početak prvog poluvremena obilježila je igra na sredini terena s "bezbroj" netočnih dodavanja. Valja izdvojiti krasnu priliku Davora Vugrineca u 12. minuti susreta kad se napadač Zagreba sjajno izborio za loptu i prostor, ali Šubašić je sjajno reagirao i obranio slab šut bivšeg Dinamovca.

Zagreb dolazi u vodstvo, Vuga kapitalizirao dobru igru

Zagreb je nešto boljom igrom u 17. minuti susreta došao do prilike zabiti pogodak iz jedanaesterca, što je vrlo iskusni Vuga učinio i Pjesnike doveo do vodstva. Niti nakon primljenog pogotka Hajduk nije uspio preuzeti inicijativu, očito uzdrman primljenim pogotkom.

Nakon krasnog centaršuta Rubila u 21. minuti susreta, Kalinić ipak nije uspio kazniti Zagrebova vratara Škorića, koji na jedvite jade izbacuje loptu u korner. Nakon te, prve, prilike Hajduka, igra se ponovno seli na sredinu terena gdje bolje kombiniraju Pjesnici uz pokoji bezuspješni pokušaj individualnog prolaska.

Najbolji pojedinac prvog dijela susreta sigurno je bio Davor Vugrinec koji je u nekoliko navrata, među ostalim, lukavo pokušao nakon slobodnih udaraca zaprijetiti vrataru Hajduka.   

Hajduk do kraja poluvremena nije uspio izjednačiti rezultat, a prema onome što su igrači splitskog kluba prikazivali na terenu izjednačenje nisu niti zaslužili.



Hajduk opet bolje otvara, ali Zagreb bolje zabija

Hajduk je u drugo poluvrijeme ušao vidno odlučniji i već u prvoj minuti zaprijetio vratima Josipa Škorića. Splitska momčad u nekoliko je navrata prijetila, a najizglednija prilika stvorila se nakon krivo predane lopte zagrebaša kad šut hajdukova veznjaka Ibričića skida odlični vratar Škorić.

Zagreb je zaprijetio tek u 9. minuti nastavka i to sjajnim udarcem Vugrinca s lijeve strane. Hajdukov pritisak, koji je trajao od početka drugog poluvremena, za kratko je odgodio Davor Piškor u 62. minuti sjajnim pogotkom s lijeve strane za vodstvo Zagreba od 2:0.

Nakon primljenog pogotka Hajduk se našao u knock-downu te je samo nekoliko minuta kasnije primio još jedan pogodak. Strijelac trećeg pogotka u 68. minuti bio je Ivan Parlov.

Nakon visokog vodstva, momčad iz Kranjčevićeve odlučila je stati na loptu, dok je s druge strane, nemoćni Hajduk još jednom dokazao da boluje od "maksimirske bolesti", ne uspjevši postići pogodak do kraja susreta. Valja imati na umu kako je splitska momčad na Maksimiru posljednji put slavila u travnju 2003. godine minimalnom pobjedom protiv Dinama.

Deset minuta prije kraja Hajduk je odlučio igrati nešto bolje nego tijekom cijelog susreta, ali u splitskoj momčadi nije bilo igrača koji bi donio prevagu i postigao pogodak. Jedini koji se iskazao opet je bio mladi igrač Hajduka Mario Tičinović s nekoliko dobrih pokušaja od kojih niti jedan nije završio u mreži odličnog Zagrebovog vratara Josipa Škorića.

Vučević: Kalinić mora dati puno više

Razočaran prikazanom igrom svoje momčadi trener Hajduka nije odisao optimizmom uoči europske utakmice koja očekuje splitsku momčad u četvrtak protiv Deportiva.  

"Na prvom pravom ispitu smo pali. Pokušat ćemo izgledati koliko toliko kao normalna momčad u predstojećem susretu protiv Deportiva. Mi smo se pripremali za današnju utakmicu, ali očito je da imamo stanovitih problema. Moja momčad je izgledala jalovo, užasno. Zagreb nas je u potpunosti nadigrao, bili su čvršći, jači i igrali su s više želje i žara", kazao je razočarani Vučević te je dodao:

"Kalinić mora dati puno više bez obzira s kim igra u napadu."

Hajduk u četvrtak čeka velika europska utakmica, a današnji susret protiv Zagreba trebao je poslužiti za podizanje morala momčadi. Međutim, nije bilo tako i Hajduk je pretrpio ponižavajući poraz čega je svjestan i sam trener Vučević.

"Naši su problemi što imamo puno igrača koji su tek došli u momčad, a i puno je onih koji dugo nisu igrali natjecateljske utakmice. Razočaran sam igrom jednog tako velikog kluba kao što je Hajduk. To si ne smijemo dopustiti. Protiv Deportiva priliku će dobiti mlađi igrači", rekao je nakon utakmice trener Hajduka.

S druge strane, trener Zagrebaša nije mogao sakriti oduševljenje.

"Čestitam igračima na pobjedi protiv jednog kvalitetnog protivnika. Mi smo bili bolji, čvršći i imali smo kvalitetniju igru prema naprijed", kazao je Luka Pavlović i skromno dodao:

"Mi smo imali jasnu viziju, a to je pobjeda. Nastavit ćemo raditi kao i do sada ne bi li održali ovakav kontinuitet pobjeđivanja."

R.J.
Foto: L.T.

Pročitajte više