Vučević: Ova Njemačka je jača od one iz 1998.

Goran Vučević bio je Bilićev skaut u Švicarskoj gdje je prisustvovao rapsodiji Elfa koji je pomeo domaćine Europskog prvenstva s 4:0!

Švicarska je nakon "prijateljskog posjeta" njemačkih im susjeda, na kraju utakmice u Baselu, doista izgledala poput ementalera s jako puno rupa. Nijemci su Švicarce pomeli s glatkih 4:0 i sami sebi digli samopouzdanje do te granice da se već 99 posto vide u drugom krugu Europskog prvenstva.

Gospodine Vučević kakav je dojam o snazi Njemačke nakon ovoga rezultata u Baselu?

"Njemačka je odlična. Možda ne toliko pojedinačno, no kao ekipa oni su vrlo zrela momčad, koja ja pokazala karakter te igra vrlo brz nogomet. Ne treba niti spominjati sva velika imena koja su uklopljena u jedan odličan kolektiv", kaže Vučević.

Na koje biste mjesto smjestili Njemačku po snazi u odnosu na druge ekipe na Euru?

"Teško je na to odgovoriti. No što se naše skupine tiče, oni su glavni favoriti.

Glavna prijetnja?

"Ne mogu nikoga isticati. Svi su jako dobri. Jedan dan to može biti Gomez, drugi dan to može biti Kuranyi koji je recimo zamjena. Gledao sam ih i protiv Austrije, na toj utakmici nisu pokazali ništa posebno. Ali su me zato u srijedu oduševili" - pun je hvale za njemački sastav Bilićev skaut Vučević.

Kako onda igrati protiv njih?

"Njemačku svakako treba respektirati ali je se ne treba bojati. Treba obratiti pažnju na sve. Mislim, ja ću podnijeti izvještaj Slavenu o tome što su njihove mane, no to ništa previše ne znači. Kada se radi o vrhunskim ekipama, poput Njemačke, one imaju puno različitih mogućnosti. I mogu svaki puta pobijediti", rezigniran je Goran Vučević.

Puno naših igrača igra u Bundesligi. Je li nam to prednost ili mana?

"To nam nije toliko važno. Izborniku je najbitnije da na raspolaganju ima spremne igrače, koji su u formi, koji će imati kontinuitet igranja u svojim klubovima. Nije nam važno dolaze li iz njemačke ili neke druge lige", dodaje Vučević.

Njemačku smo 1998. isprašili, sada je 2008. Kakve su Hrvatska i Njemačka bile tada reprezentacije, a kakve su danas?

"Što se ovoga tiče, moram reći da će se domet vatrenih teško dostići jer je to vrhunski rezultat koji je teško postići. Što se Nijemaca tiče, oni su danas jači nego 1998. To je sigurno", zaključuje Vučević priču o našim protivnicima na Europskom prvenstvu.

Možda bi svi mi htjeli da je drugačije. Da su Nijemci primjerice, izgubili od Švicaraca. No, sada se pokazuje da ćemo protiv Nijemaca morati dati 110 posto za pozitivan rezultat. Protiv Nijemaca se igra 90 minuta + sudačka nadoknada. No, Nijemci su bili favoriti i u Francuskoj 1998.....

Marko Štefelić
Foto:AFP

Pročitajte više