Vučević upozorava: Tko se neće zalagati u Hnl-u neće igrati protiv Deportiva pa makar igrali s juniorima

HAJDUK ima velikih problema s ozlijeđenim igračima, ali i sa onima koji se ne trude dovoljno na utakmicama i treninzima.

Hajduk je jučerašnjim ždrijebom izvukao Deportivo. No, do Deportiva predstoje ispiti na domaćim terenima u Hnl-u od kojih je ovaj prvi, sutrašnji protiv Varteksa, jako velik. Varteks je ušao u prvenstvo s pobjedom, a i inače je klub iz Varaždina neugodan protivnik za momčad s Poljuda. Kada se tome pridodaju brojni zdravstveni problemi u bijeloj svlačionici, situacija uoči sutrašnje utakmice nije nimalo blistava.

"Varteks je jako ozibljna stvar. Jednostavno tu utakmicu trebamo pobijediti. Imamo puno problema što se tiče ozlijeđenih igrača, što mi uopće nije drago. Igrat ćemo s onima koji su spremni. Ako prihvatimo da nam dolazi Varteks koji će se nadigravati, ako odigramo kako znamo, tada neće biti problema", kaže trener Hajduka Goran Vučević.

Hajduk u velikim problemima zbog brojnih ozljeda

"Skoko 99 posto neće igrati zbog aduktora. Andrić, Rosso kao ni Jertec nisu na raspolaganju. Dobra je vijest da bi Jertec sljedećega tjedna bi mogao biti spreman, tako barem tvrde liječnici", objašnjava Vučević stanje u svojoj momčadi.

Stvari se za Hajduk ne razvijaju dobro, problem s ozlijeđenim igračima je i problema buduće uigranosti ekipe.

"Meni je cilj bio imati momčad koja će biti standarda, nije mi bio cilj, niti želim previše mijenjati sustav, a niti imena. Želim imati krug igrača na koje mogu računati. Nažalost, u traženju sam idealnih jedanaest. Protiv Varteksa i u posljednjim utakmicama moram se snalaziti koga staviti na koje mjesto. Sutra ću odlučiti kojih jedanaest će istrčati protiv Varaždinaca. Za sada znam da će Maloča vjerojatno igrati stopera, dok će u napadu igrati Kalinić i Bartolović", objašnjava Vučević situaciju oko svoje momčadi.

Svjestan je da sutra na Poljudu gostuje neugodan protivnik i da će se trebati dobro oznojiti za pobjedu.

"Kolektivno je Varteks jaka momčad. Cijenim Dražena Beseka i njegov rad. Oni će se doći nadigravati, Računica ih je gledao protiv Zagreba i kaže da su odigrali jako dobro. No, nisu kolektivno jači od nas. Imamo vrlo pozitivno ozračje u svlačionici i igrače koji su sigurno jači od Varteksovih. Glavno mi je pitanje koje moram razriješiti, hoćemo li igrati 4-4-2 ili 4-1-3-2", kaže Hajdukov trener.

Kalinić se treba više truditi

Najbolji Hajdukov napadač prošle godine, Nikola Kalinić, ne može se sastaviti sa golom. Još se očekuje njegov povratak u golgetersku formu.

"Treba mu se otvoriti nekim pogotkom ili nečim. On se mora više truditi i više dati od sebe", kaže o svom prvom napadaču Vučević.

Što se Deportiva tiče, Vučević ističe da je još dosta vremena ostalo do tih utakmica, ali da će se pripremiti za taj ogled na najbolji mogući način.

"Za sada nemamo puno informacija. Oni su u Venezueli na pripremama. Kada se vrate u Europu, ako će igrati neke utakmice, sigurno ću nekoga poslati da ih izanalizira. Samo mogu reći igračima da izbace iz glave Deportivo. Ako neće igrati dobro u hrvatskoj ligi, neće igrati niti u Kupu Uefa, to je sigurno. Pa makar stavili i juniore Tićinovića i Oremuša", zaključuje Goran Vučević.

Utakmica Hajduk - Varteks igra se sutra u 20 sati.

M.Š.
Foto: V.G.

Pročitajte više