Vučević: Za razliku od "mog" Hajduka, ovom se neće dogoditi pad nakon pobjede protiv Dinama

PRETHODNIK Ante Miše, koji je upravo Hajdukovog "Mistera 100 posto" odredio za svog nasljednika i koji je zahvaljujući njemu i sjeo na Hajdukovu klupu (Miše je bio Vučevićev pomoćnik) za Index je prokomentirao Hajdukova "aktualni trenutak" nakon euforije koja je zahvatila Poljud.

Vučević po običaju "staje na balun" jer on najbolje zna kako je lako poslije pukovnika (gotovo senzacionalne pobjede nad Dinamom u Zagrebu) postati pokojnik (nakon toga tek četiri boda iz četiri utakmice protiv klubova sa dna - Intera, Sesveta, Cibalije i Zadra).

Poslije poraza u Stanovima preuzeo je odgovornost i sam napustio klupu, a "pozitivan šok" je doista urodio plodom i sa "privremenim rješenjem" Antom Mišom klub je nezaustavljivo krenuo prema tamo gdje je danas nakon trijumfa nad Dinamom na Poljudu: prvog mjesta na tablici.

Hajduk opet čeka Inter, koji ih je dakle jesenas otrijeznio nakon opijenosti maksimirskim trijumfom, a prije polaska za Zagreb i Zaprešić, trening Hajduka na Poljudu posjetio je i Goran Vučević. Odmah na početku razgovora odbio je komentirati verbalni rat na relaciji Bijeli-Plavi salon, kao i drastičnu kaznu koja je odrezana Hajduku zbog organizacijskih propusta na derbiju:

"Bilo je silnih polemika i svega i ne bi se uopće htio vraćati na tu utakmicu o kojoj je sve rečeno. Tu je bilo svega, samo ne nogometa"

"Jedino je bitno da je Hajduk pobjedio i da je uzeo tri boda jer na kraju se ipak samo bodovi broje iako sam kao i ostali, malo razočaran onim što smo vidjeli."

Za razliku od prošlog vikenda, Hajduk je s vama za kormilom prošle jeseni prilično impresivnom igrom i dominacijom na terenu pobjedio Dinamo?

Treba bit realan. Mislim da se ipak malo previše glorificira našu tadašnju izvedbu u Maksimiru kada smo neočekivano dobili. Prvo poluvrijeme nije bila dobra utakmica, nismo dobro igrali ni mi ni Dinamo, dok smo mi drugo poluvrijeme bili jako dobri.

Međutim, nakon toga je uslijedio pad momčadi i kao rezultat toga ste i podnijeli ostavku?

Nakon toga je bila utakmica sa Interom u Splitu u koju smo ušli s mišlju "lako ćemo" i to nam se osvetilo.

Poslije velike pobjede u Maksimiru, vama i Hajduku je uslijedio neuspješan niz - protiv manjih momčadi je prokockana prilika za preskakanje Dinama u prvom dijelu prvenstva. Mislite li da i Mišinom Hajduku prijeti mogućnost da se počnu kupati u samozadovoljstvu nakon Dinama?

Baš zato što nam se to nedavno dogodilo, sada se ne bi smjelo ponoviti. To nam je dobra pouka jer sada smo iskusniji i pametniji.

Upravo takav Hajduk drži pole position. Hoće li to i psihička prednost nakon pobjede u derbiju biti dovoljna prednost u lovu na titulu?

Ipak ima još dosta utakmica, ali činjenica je da je Hajduk stabilnija momčad u ovom trenutku i ima kontinuitet pobjeda i standardnu ekipu koja zna što hoće i u kojem sustavu igra.

Kako vam se čini Dinamo?

Dinamo s druge strane još ne zna kako će igrati: hoće li to biti u sustavu 4-4-2, 4-2-3-1 ili 4-3-3 a problem su mu novi igrači kojima treba više vremena za adaptaciju i mislim da je Hajduk u velikoj prednosti.

Usporedite kako su se u odnosu na Dinamova, snašla Hajdukova zimska pojačanja?

Od Hajdukovih pojačanja jedino Vejić igra. Brkljača je ozlijeđen, Šerić je na klupi ne znam iz kojih razloga, a Tomasov je veliki talent pa mislim da je kada gledamo pojačanja, ali i klupu, Hajduk ispred Dinama.

Ipak, Hajduku nedostaje napadač i to im je najveći problem.

Senijad Ibričić je sjajni zgoditak postignut na derbiju posvetio mladom Lovri Buljanu koji se bori s zločudnom bolešću i vama, ističući vas kao najzaslužnijeg za njegovo dovođenje u Hajduk?

Svakako imponira čuti takvo nešto i naravno da mi je godilo. Sigurno ga je malo i motiviralo što sam prije utakmice rekao da je po znanju najjači igrač u Hajduku. Obzirom da je Ibričić "desetka", kao što sam bio i ja, logično je da simaptiziram takve, plemenite igrače.

Zvonko Alač
Foto: Index, Vladimir Dugandžić (Cropix)

Pročitajte više