"Vučko se preko Rijeke neće dokazivati Hajduku"

LUKA VUČKO od sinoć je i službeno prestao biti perspektivni Hajdukov stoper sa statusom gledatelja. Povratak na staze uspjeha još jedno Hajdukovo dite potražit će na Kantridi, gdje je Vučko sinoć stavio autogram na ugovor u trajanju 2,5 godine.

"Bio je velika želja našeg trenera i vrlo smo zadovoljni što smo tu želju ispunili. Vučko je vrlo mlad stoper i u Rijeci će sigurno napredovati. Razgovarajući s njim, shvatio sam koliko je željan igranja. U Hajduku je igrao malo i ništa. Rijeka je ambiciozna sredina, a Vučko ambiciozan mladić. Uostalom, radi se o našem mladom reprezentativcu." - za Index priča direktor Rijeke Marinko Koljanin.

A taj je mladi reprezentativac proživio godinu za zaborav. Odlaskom u Saturn osobno nije prosperirao, ali je napunio Hajdukovu blagajnu u jednoj od onih kriznih situacija. U Hajduku nisu odgovorili jednakom mjerom nakon brzopoteznog povratka i posudba se kako to obično biva pokazala jedinim izlazom. Vučko tvrdi, a i Koljanin se tome nada, da izvedbe u dresu Rijeke neće biti puko dokazivanje splitskim čelnicima. O tom, po tom.

Trener Milivoj Bračun ima i drugih briga, i zalud sve priče o ambicioznoj sredini, kad se na prvoj prozivci umalo pojavi više članova logistike nego igračkog kadra. Prijelazni rok nije gotov, dapače, tek je počeo i direktor se nada barem još jednoj značajnijoj prinovi.

"Moguće je da to bude i inozemno pojačanje. Znate da smo u kontaktu s Haasom, a sjetite se da smo lani napravili najveći posao u zadnjih pet dana prijelaznog roka. Zimski period težak je za transfere, mnogi su igrači još pod ugovorom. Imamo nekih želja, a zadovoljili bi se s još jednim igračem." - analizira Koljanin.

Na Kantridu su dosad pristigli, osim Vučka,  Budicin i Štrok, ali struka s velikim optimizmom iščekuje rasplet u Sibiru, gdje brzonogi Igor Novaković s klubom vodi iscrpnu financijsku bitku.

"Mi smo uspješno obavili svoj dio posla, ali Igor mora riješiti probleme koje ima s klubom. Njegov ugovor vrijedi još dvije i pol godine. No, gotovo smo sigurni da će Novaković doći k nama." - reći će direktor.

Nikola Šafarić, čini se, ostaje gdje je i dosad bio, kao i Manuel Pamić, koji je otpočeo pripreme na Kantridi, osluškujući zbivanja na Poljudu. Njegova želja za odlaskom je neupitna, kao i želja čelnika Rijeke da ga zadrže. Situaciju može promijeniti Robert Ježić, ali do ovog se trenutka, po tom pitanju nije oglasio.

"Nama je izrazito drago da se za Pamića zanimaju klubovi poput Hajduka i Dinama. Ali mi ga ne želimo pustiti. On može puno dati našem klubu, a na kraju krajeva, može nam donijeti i puno veći financijski dobitak." - zaključio je.

D.R.

Pročitajte više