Vugrinec: Hajduk i Dinamo su podjednako jaki

"A ZAŠTO ste mi potjerali Mikića?" - kroz šalu je Davor Vugrinec odzdravljao predstavnicima prvoligaša s Kantride. Susret u zagrebačkoj zračnoj luci došao je kao naručen, Vuga uvijek voli vidjeti staro društvo.

"Što reći, s Rijekom sam proživio divne trenutke. Odigrali smo najbolju sezonu u povijesti kluba, tamo sam se zaista jako dobro osjećao. Naravno da mi je žao što ove sezone na Kantridi ne cvjetaju ruže, ali vjerujem da će biti bolje. Mikić? Na njegovu nesreću, nije se s Riječanima rastao u ljubavi." - priča Vugrinec.

No, Dinamov povratnik, od čije su nekadašnje slave ostale tek mrvice, tvrdi da iz Rijeke odlazi kao pravi gospodin.

"Oni najbolje znaju što se događalo. Mogu reći samo da smo mi Dinamovci sretni što je Mikić s nama. Znate da smo imali problema s ozljedama na toj poziciji, najprije mali Buljat, kasnije i Etto... Mikić je svakako pojačanje." - smatra Dinamov veznjak.

Dobio je nekoliko mladih prinova u sredini terena, ali i dalje je nezamjenjiva figura, prema mnogima, čovjek koji unatoč godinama daje onu famoznu dimenziju više.

"Ove godine Dinamo je dokazao da ulaže u budućnost. Mislim da su svi novi momci zadovoljili. Neki od njih su tek u usponu, neki su već izgradili ime u njihovim bivšim kubovima. No, svakako su zasluženo došli u Dinamo."

A zaslužuje li Dinamo konačno napraviti iskorak iz okvira hrvatske nogometne lige? Priča o Europi polako je počela nalikovati na bajku, no Vugrinec tvrdi da ima rješenja.

"Ja jako dobro znam što bih napravio da sam trener Dinama i pokušavam dohvatiti Europu. Ali, u ovom trenutku to prepuštam našem Branku Ivankoviću koji ima iskustva i zna što radi. Siguran sam da će napraviti najbolje za ovu momčad. Lijepo radi i maksimalno je profesionalan." - smatra.

Ugodna klima, netaknuta priroda ili luksuzan smještaj uz hrpu dodatnih opuštajućih sadržaja nisu prva asocijacija na tursku Antalyu. Vugrinca odlazak na pripreme automatski podsjeća na rad, red i stegu.

"Bit će teško, u to sam siguran. Odigrat ćemo dosta jakih utakmica i tu će se iskristalizirati Dinamova udarna momčad i sistem igre. Dakle, svi moramo biti na visini zadatka."

A Hajduk? U stopu ih prati na prvenstvnoj ljestvici, za petama su i u Antalyi...

"Hajduk se ove zime pojačao jednako dobro kao i mi. Također se jasno vidi koliko im je važno ulaganje u budućnost, tu smo vrlo slični. Hajduk i Dinamo jednako su jaki, i predvode budućnost hrvatskog nogometa. Možda bi za naš nogomet bilo bolje da imamo i jake Rijeku, Zagreb, Varteks i Osijek, ali što je tu je. Oni brinu o sebi, mi o sebi, iako svim klubovima želim da daju ono najbolje od sebe i naprave dobar rezultat." - zaključio je ugodan razgovor.

D.R.
Foto: D.R.

Pročitajte više