Vujović: Zna se tko su tate u hrvatskoj reprezentaciji

Foto: Profimedia

HRVATSKA sutra u 20:30 igra protiv Španjolske na Europskom prvenstvu. Utakmica prvog kola igra se u SAP Areni u Mannheimu, a prema kladionicama, Španjolska je favorit. U ovoj skupini nalaze se još Austrija i Rumunjska. Legendarni rukometni trener Veselin Vujović na ovom Euru neće sudjelovati, a za Balkan Handball govorio je o reprezentaciji Gorana Perkovca.

Komentirao otpadanje Stepančića

"Gledao sam ovaj turnir u Poreču, nije mi se svidjelo kako su igrali prvu utakmicu, čak mi se tu više svidjela Crna Gora. Preokrenuli su u finišu na krilima obrana Filipa Ivića. A onda su pregazili Slovence, velika promjena u dva dana", rekao je Vujović pa nastavio:

"Stepančić je ostao ispod crte. Njega obožavam, moj je miljenik. Bio je dugo povrijeđen. Ono što sam vidio, Klarica je sjajno odigrao, taj tandem s njim i Srnom iz Zagreba je fenomenalan. Obojica igraju i obranu, pa Klaricu ne moraš mijenjati obrana/napad, za razliku od Martinovića. To je velika prednost, pritom mogu trčati kontre i polukontre."

"Zna se tko su tate"

Istaknuo je i najveće autoritete u reprezentaciji: "Zna se tko su tate u toj reprezentaciji. Duvnjak, Cindrić, Karačić. Iskustvo tih igrača je najveća snaga Hrvatske. Ona je uvijek pravila velike rezultate kad je imala vjetar u leđa od golmana. Ako Mandić i Ivić budu na dobrom nivou, Hrvatska će postići ozbiljan uspjeh."

Stepančić zasad prekobrojan

Podsjetimo, kao posljednji je s popisa ispao jedan od najiskusnijih. Na Euro, barem zasad, neće ići Luka Stepančić, član Pick Szegeda. Stepančić je jedan od četvorice desnih vanjskih i Perkovac je odlučio da je u ovom trenutku prekobrojan. Nije isključena mogućnost da bude pozvan naknadno ako izbornik uslijed ozljeda i bolesti drugih igrača procijeni da mu je upravo on potreban.

Pročitajte više