HNL

Vukas pred Varaždin: Europe više nema. Igrači moraju to što prije shvatiti

Foto: Milan Šabić/PIXSELL

TRENER Hajduka Hari Vukas najavio je okršaj protiv Varaždina u 6. kolu HNL-a.

Utakmica je na rasporedu sutra (subota) od 19:05 na Poljudu.

Hajduk nakon četiri odigrana susreta ima sedam bodova i nalazi se na trećem mjestu, dok je Varaždin u pet utakmica skupio jednak broj bodova i peti je na tablici.

Iza Hajduka je nastup u 3. pretkolu Europa lige, gdje je poražen u gostima od Galatasaraya s 2:0, čime se oprostio od europskih natjecanja u ovoj sezoni.

Zbog čega je iz igre protiv Galatasaraya vadio Stanka Jurića?

"Znate sami koliko je Stanko bitan. Njegova energija i pokrivanje terena. Međutim, u datom trenutku on više nije mogao nastaviti utakmicu. On nama daje ton agresivnosti u igri. On je takva poštenjačina da ne zna kalkulirati potrošnju i morao sam ga mijenjati."

Igra koju ste prikazali je bila dobra. Je li ta igra daje optimizam?

"Da ne bi tko mislio da mi živimo na nekim lovorikama - ispali smo, ali imamo nekakav temelj gdje smo pokazali da možemo kvalitetno odigrati. Naravno da nismo zadovoljni rezultatom, ali ova igra, ovaj pristup i ono što smo pripremili mi smo napravili. Tražio sam da budemo kompaktni. Pokazali smo da se može."

Ovo će biti drugačija utakmice od one protiv Galatasaraya. Sada ste u ulozi favorita, a Varaždin je momčad koja se nakon pauze koronavirusa možda najviše podigla.

"Varaždin je ozbiljna ekipa koja se totalno konsolidirala, posebno nakon pauze zbog koronavirusa. Čvrsta i kompaktna ekipa koja naprijed ima brze i mobilne igrače. Naš pristup mora biti na visokom nivou da bismo pobijedili."

Hoće li biti promjena u momčadi, jer je momčad dala sve od sebe u Istanbulu?

"Imamo još danas poslijepodne trening pa ćemo vidjeti. Onda ćemo odlučiti."

Koliko će povratak publike, iako u ograničenom broju, biti dodatni vjetar u leđa?

"Svjesni smo svi koliko publika na Poljudu znači za našu momčad, bez obzira na to koliko ih dođe."

Znamo kroz povijest da je uvijek nakon europske utakmice bilo nezgodno igrati domaću utakmicu.

"Jeste, ali to je zadatak nas u stožeru da zajedno s igračima izdefiniramo taj dio vezan za motivaciju. Prvenstvo je tu, Europe više nema. U glavama igrača mora se desiti taj klik što prije da bismo nastavili u prvenstvu s dobrim rezultatima i pobjedama."

U Varaždinu je par Hajdukovih igrača. Oni će biti dodatno motivirani.

"Da. Imamo nekoliko igrača u posudbama u drugim klubovima. I ja sam kao igrač bio na posudbama. Protiv matičnog kluba se želiš dokazati kako bi ljudima u klubu pokazao da se može računati na tebe."

Pročitajte više