Vukojević: Ako smo izbacili Valenciju, možemo i Bragu

KIJEVSKI Dinamo bio je bolja momčad na terenu, ali ipak nije uspio doći do pobjede nad portugalskom Bragom. Prva utakmica četvrtfinala Europa lige završila je 1:1.

Za ukrajinsku momčad igrao je od prve minute i Ognjen Vukojević koji je nespretno reagirao kod kornera Brage u 13. minuti kada se lopta od njegove noge odbila do Guseva na drugoj stativi, a od njega završila u golu domaćih. Braga je tako izjednačila nakon početnog vodstva Dinama golom Yermolenka iz šeste minute.

"U Bragi moramo samo zabiti gol. Propustili smo u prvoj utakmici zabiti tri, četiri odlične šanse, dok su protivnici iskoristili svoju malu priliku. Prije dvije godine igrali smo protiv Valencije koja je tada bila tri puta jača od današnje Brage. Uspjeli smo im zabiti dva gola u gostima nakon 1:1 u Kijevu. Šanse su nam 50-50", kazao je nakon utakmice hrvatski reprezentativac i bivši igrač zagrebačkog Dinama.


Vukojevićev suigrač Goran Popov dodao je kako je zadovoljan rezultatom.


"Ovaj rezultat nije loš, pogotovo nakon što nam je isključen Ševčenko pola sata prije kraja. Uvjereni smo da možemo zabiti barem gol u Portugalu. Na svom terenu smo mogli zabiti i četiri gola, šteta što tako dobri igrači poput Yarmolenka i Guseva nisu uspjeli realizirati prilike. Golman Brage bio je odličan", kaže makedonski branič Popov.

Bragin veznjak i bivši reprezentativac Portugala Hugo Viana već je osvojio tadašnji Kup Uefa sa Sportingom 2005. godine i iskustvo mu govori da njegova momčad ima velike šanse za prolaz u polufinale.

"Imamo puno samopouzdanja uoči uzvrata. Igramo pred svojim navijačima, a zabili smo u gostima. Bilo nam je lakše igrati nakon što su ostali s desetoricom igrača, a kod kuće moramo igrati još bolje. Neće biti lako ni nama ni Dinamu", rekao je Viana.

Pročitajte više