Vukojević i Sablić na rasprodanom "Lobanovskom" traže polufinale Kupa Uefa

BEZ golova je završila prva utakmica PSG-a i Dinama na Parku prinčeva i jasno je kako Kijevljani drže da su upravo oni u prednosti pred večerašnji uzvrat.

> Vukojević nakon priželjkivane nule u Parizu: Želim Šahtar u polufinalu

Trener Dinama Juri Semin uvjeren je kako će njegova dobro odmorena momčad izboriti polufinale iako priznaje da nije zadovoljan kako je Dinamo odigrao u napadačkom dijelu u prvoj utakmici: "Ne slažem se da smo bili nadigrani u Francuskoj,a li se svakako moramo popraviti u napadačkom dijelu, dok smo u obrani bili dobri."

Semin je posebno pohvalio zamjenski par centralnih braniča Goran Sabljić-Ayila Yussuf koji su u Parizu mijenjali Tarasa Mikhalika i Papea Diakhatea. Sinjski Cannavaro i mladi Nigerijac će i večeras biti zadnja prepreka pred Bogushem.

Obzirom da Dinamo ima čak 15 bodova prednosti ispred najvećeg rivala Šahtara (zanimljivo, s kojim se može sastati i u polufinalu Kupa Uefa), Semin je imao luksuz da u nedjeljnoj prvenstvenoj utakmici izvede rezervni sastva i opet pobijedi (3:1) Chornomorets iz Odese.

Olexandr Shovkovskiy zamijenio je Stanislava Bogusha na vratima, a Sabljić, Carlos Corrêa, Betão, Roman Eremenko i Badr El Kaddouri su također bili na poštedi: "Morao sam im dati odmor nakon turbulentnog perioda. Svi koji su igrali u Parizu su se oporavili i spremni su pružiti veliku predstvau koja nam je potrebna za povijesni uspjeh."

S druge strane, trener Parisa Paul Le Guen si ne može dopustiti takav luksuz da odmara puno prvotimaca jer iako mu vrh Le Championnata bježi pet bodova, još se nije odrekao šampionskih ambicija. Zato je na gostovanju kod Lillea odmarao tek Peguya Luyindulu, najboljeg strijelca PSG-a u europskom kupu (šest golova), ali je i njega morao na kraju uvesti, iako mu to nije bilo dovoljno da pobjedi i u Lilleu je završilo 0:0.

Ipak, Paris će imati dvije bitne prednosti u odnosu na prvu utakmicu sa Dynamom: dva superiskusna francuska internacionalca, Claude Makelele i Ludovic Giuly, koji su propustili prvi dvoboj četvrtfinala Kupa Uefa startati će u uzvratu. Le Guen neće moći računati na Mateju Kežmana

"Znam da će nam biti mnogo teže nego prije tjedan dana. Po svaku cijenu moramo postići gol ili će Dynamo ići dalje. Utakmica s mnogo golova je uvijek poslastica za gledatelje, ali nisam siguran da će ih večeras u Kievu biti mnogo" poručio je francuski trener.

A.K.
Foto: AFP

Pročitajte više