Vukojević konačno u europskom Dinamu

OGNJEN VUKOJEVIĆ jutros je u osam sati privatnim avionom predsjednika kijevskog Dinama Gregorija Surkisa poletio prema ukrajinskoj prijestolnici, a nešto iza podne potpisao je petogodišnji ugovor s novim poslodavcem.

Vukojević je po dolasku u Kijev uspješno prošao liječnička testiranja, nakon čega je u društvu Zdravka Mamića stavio potpis na ugovor s velikim europskim kkubom.

"Mogu reći da su pregovori protekli glatko. Čelnici kijevskog Dinama iznimno su zadovoljni postignutim poslom, a i mi također. Ogiju želimo puno sreće u nastavku karijere", izjavio je nakon svečanog čina, izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić, koji će na ime odštete utržiti, prema izvorima bliskim klubu, šest milijuna eura.

Vukojević je bez problema dobio dozvolu izbornika Bilića da napusti kamp u Čatežu i Surkisoviom mlažnjakom odleti za Kijev.

"Pa ne ide gore na pregovore, niti ide autobusom. Zbog takve stvari pustio bih ga u Kijev i pet dana prije Eura. Vratit će zadovljniji, u svakom slučaju." - kazao je izbornik nakon sinoćnje utakmice s Moldavijom.

Vukojević će tako konačno zaigrati u pravom, europskom Dinamu; "Drago mi je da idem u ovako veliki klub s dugom tradicijom i nizom trofeja. Nadam se da ću tamo igrački napredovati i ispuniti očekivanja. Moram naglasiti kako bi se htio jednog dana vratiti u Zagreb i pomoći klubu koji me učinio kvalitetnim igračem i omogućio mi ovaj transfer", kazao je popularni Ogi, koji se već u tijeku dana vraća u Čatež, kako bi nastavio s pripremama za EP.

Dea Redžić
Foto: Dinamo Kijev

Pročitajte više