Vukojević: "Nijemci" su vidjeli s kim imaju posla

U BREMENU je Ognjen Vukojević besprijekorno odradio zahtjevnu ulogu "flastera" na glavnom pokretaču Werderovih kombinacija, Brazilcu Diegu. Doduše, ima nešto i u tome da se osovina Diego - Naldo tek vratila s Copa Americe, pa brazilski fantazist nije bio na svojoj uobičajenoj razini. No, Vukojević je bez greške ispoštovao zamisli trenera Branka Ivankovića i u paru s Nikolom Pokrivačem, nadtrčao i neutralizirao najveću Werderovu opasnost. U Zagrebu će njegova misija biti ista, ali pitanje je hoće li Werder nešto mijenjati u svojoj formaciji..

"Da, postoji mogućnost da ga Schaaf povuče natrag ili više na stranu. Gore smo ga zaustavili, Werderovu igru vodili su stoperi i vidjeli ste kako je to izgledalo. Moja zadaća se zna, ali ovaj put rizik će sasvim sigurno biti veći. Kako bilo, moramo ga neutralizirati, kad igra Diego igra i Werder. Osim što ima sve odlike  pravog playmakera, jako je motoričan. Na meni i Pokrivaču bit će najveća odgovornost, ne smijemo srljati, a s druge strane, moramo krenuti naprijed po taj gol.  Koncentracija u obrani mora biti stopostotna. A kao i uvijek, Modrić će biti ključ naše igre, s Balabanom u vrhu napada..." - razmišlja Vukojević.

Kakav Werder se očekuje na Maksimiru?

"Sigurno jači od onoga u Bremenu. Mislim da su se konsolidirali i da će puno ozbiljnije ući u uzvratnu utakmicu. Vidjeli su s kim imaju posla, vidjeli su da je Dinamo prava momčad."


A kakav ćemo Dinamo vidjeti?

"Trebamo biti jači po pitanju samopouzdanja, u prvoj utakmici nedostajalo nam je kuraže da nokautiramo Bremen. Bili smo bolja ekipa, ali rezultat to nije pokazao. Naš trener i svi igrači vjeruju da možemo uspjeti, radimo planski i siguran sam da ćete na Maksimiru vidjeti taktički jači Dinamo, bez pojedinačnih grešaka iz Bremena koje su nas skupo koštale."

Navijači će dati dodatan impuls, ali znalo se dogoditi da je Dinamo pod strahovitim pritiskom upravo zbog 35 ljudi koji traže pobjedu.

"BBB-i su naša dodatna snaga, uostalom, nosili su nas i tijekom čitave utakmice u Bremenu. U srijedu će cijeli stadion biti uz nas i kada dolje na terenu bude teško, kad počne nervoza, dovoljno je čuti taj huk sa sjevera... Svaka čast Werderu i čitavoj Bundesligi, imaju iskusne momčadi prepune internacionalaca, ali tko god dođe u Maksimir ostane impresioniran."

Dinamo mora juriti, zabiti pogodak.

"Razgovaramo dosta o tome, ne smijemo izgoriti od želje za tim pogotkom. Iza sebe imamo dosta utakmica u HNL-u kao i lanjskih euro-iskustava, svjesni smo da treba ući mirno, kao primjerice u derbiju s Hajdukom ili u finalu Kupa. Ako izgorimo od silne želje, umjesto da zabijemo, možemo lako primiti pogodak. Mislim da sam negdje vidio podatak da smo u posljednjih 50 utakmica zabili pogodak, pa ne znam zašto ne bi i ovaj put. Najvažnije je da oni nama ne zabiju.

Što će se dogoditi u tom slučaju?

"Protiv svakog protivnika u Maksimiru stvaramo šanse i  polušanse. Werder, uostalom, nema kombinatorne igrače poput naših Luke i Sammira koji uvijek mogu stvoriti višak. Trebat će nam, naravno, i doza sreće, valjda će jednom i nas  ona pomaziti u Europi. Vidjeli ste Jensenov pogodak, pitanje je hoće li ikad više u karijeri onako zabiti. Zašto se i nama jednom ne bi otvorilo? Siguran sam da Werderu možemo zabiti više od jednog pogotka."

Je li Zdravko Mamić govorio o premijama, u slučaju plasmana u Ligu prvaka?

"Nije sve u novcima, pa nas i riječi motiviraju. Nema tog novca koji bi značio više od plasmana u Ligu prvaka, to je san svih igrača i navijača Dinama. Svjesni smo da ćemo u slučaju uspjeha  naša imena ostati zlatnim slovima upisana u povijesti kluba. Istina je da smo profesionalci, ali vjerujte mi, nitko nije pitao za novac."

Sammir: Čeka  me najveća partija u karijeri

O atmosferi i razmišljanjima u stožeru Modrih uoči utakmice novinarima je govorio i Brazilac Sammir;

"Ovo je definitivno najveća utakmica u mojoj karijeri, ali je i od velike važnosti za klub. Werder će doći maksimalno spreman, njihove glavne igrače Diega i Nalda ne poznajem toliko, ali svakako se radi o kvalitetnim igračima. Diego je kompletan igrač, ali ako ga dobro pokrijemo neće nam naškoditi. Moramo biti oprezni i ne dopustiti da nas iznenade." - kaže Sammir, kod kojeg je trener Ivanković tijekom susreta s Međimurjem primjetio dozu iscrpljenosti. Veznjak Dinama tvrdi da neće biti problema po tom pitanju...

"Svojim izvedbama sam zadovoljan, nadam se da ću i u srijedu dati koliko treba da postignemo pozitivan rezultat. Što se umora tiče, isto mi je kao i ostalim igračima, u ritmu smo srijeda - subota i nemam nikakav poseban tretman."

D.R.
Foto: H.P.

Pročitajte više