Vukušić sa sirenom donio Ciboni pobjedu protiv Zagreba

CIBONA je košem Vedrana Vukušića u posljednjoj sekundi utakmice svladala gradskog rivala Zagreba 89:88 u trećem kolu NLB lige.

U izjednačenom dvoboju u kojem je Zagreb bio bolji u prvom dijelu, a Cibona u neizvjesnoj završnici slavila nakon tri promašena odbijanca i konačnim Vukušićevim ubačajem zablistao je Rawle Marshall.

Cibonino ovogodišnje pojačanje bacalo je u očaj domaće košarkaše preciznim (6/6) ubačajima za tri poena i konačnih 29 poena za koje domaća momčad nije znala pronaći protulijek. Statistički i rezultatski koristan bio je i Cibonin junak večeri Vukušić (osam poena, 11 skokova) čijom je zaslugom Cibona upisala prvu pobjedu u ovosezonskom izdanju NLB lige.

Kod Zagreba kojem je ovo treći poraz na otvaranju regionalne košarkaške lige bolji od ostalih bili su Ante Tomić s 21 košem i devet skokova i Krunoslav Simon koji je uz 17 poena razigravao momčad s osam asistencija.

Vukušić: Trebalo nam je ovo

"Uzbudljiva utakmica. Nadam se da će nas ova pobjeda povući da krenemo naprijed. Trebalo nam je ovo",  kazao je Vukušić nakon dvoboja.

"Važna pobjeda, no vidi se da u igri imamo razdoblja loše i dobre igre. Kada svedemo loše periode na minimum bit će to prava Cibona",  naglasio je Marin Rozć, strijelac14 koševa za pobjedničku momčad.

Zvezda i dalje bez poraza

I nakon tri utakmice košarkaši Crvene zvezde ne znaju za poraz. Nakon što su slavili protiv FMP-a i nadigrali Krku, beogradska momčad pobijedila je i Union Olimpiju (84:77).

U 36. minuti dvoboja momčadi su bile izjednačene (73:73), no domaćin se serijom 12-2 odvojio na razliku koju ljubljanska momčad više nije imala snage i vremena stići.

Leroy Andre Owens bio je prvo ime utakmice koju je okončao s 24 poena, Marko Marinović dodao je 18 za pobjedničku momčad.

Nakon nekoliko zapaženih rola u dresu ljubljanskog sastava svoj dan nije imao hrvatski košarkaš Damjan Rudež. Jedina dva poena ubacio je s linije slobodnih bacanja (2/3), dok je iz igre promašio svih pet šuteva. Osim toga, imao je i tri izgubljene lopte.

Slovensku momčad predvodili su Miha Zupan i Marko Milič s po 18 poena.

NLB liga, 3. kolo:

Zagreb - Cibona 88:89
Crvena zvezda - Union Olimpija 84:77
Helios - Krka
Hemofarm - Partizan
Zadar -  Bosna
Budućnost - Split
FMP - Vojvodina

M.P.
Foto: Index

Pročitajte više