Vukušić: Zbog Hajduka sam žrtvovao karijeru, a Nikoličius je bio protiv mog dolaska

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

ANTE VUKUŠIĆ vratio se pred početak sezone u hrvatski nogomet. "Sinjski dijamant" nekoć je bio velika nada Hajduka, no nije ispunio očekivanja navijača i ostavio dublji trag u hrvatskom nogometu i Hajduku. Sad je igrač Varaždina i pred njim je susret protiv splitske momčadi.

"Imao sam ponuda od više domaćih klubova, ali nakon savjetovanja s menadžerom odlučio sam se za Varaždin. Siguran sam da sam donio dobru odluku. Prije nego što sam potpisao, preko igrača koje poznajem raspitivao sam se o klubu i svi su imali samo riječi hvale", rekao je u nedavnom razgovoru za Index.

Prvi put protiv Hajduka

Varaždin je sezonu otvorio bez poraza, ima pobjedu i tri remija iz prva četiri kola SuperSport HNL-a, a u subotu je domaćin Hajduku. Vukušić je najavio tu utakmicu za Dalmatinski portal.

"Ovo mi je prvi put da ću igrati protiv Hajduka. Vidjet ćemo. Zasad nemam neki osjećaj, ali kada dođe utakmica, pun stadion, Torcida, možda će me nešto zagolicati. Kad utakmica krene ne razmišljaš o tome previše. Bit će lijepo igrati. Sigurno ću se osjećati kao domaćin", rekao je i dodao:

"Protiv Hajduka ću imati motiv. Hajduk je moj klub, ali ga želim pobijediti. Profesionalac sam, želim Varaždinu pobjede i golove. Želim se dokazati ljudima u Hajduku koji su stopirali moj povratak."

Pojasnio je da je početkom 2021. godine bilo kontakta između njega, tada igrača Olimpije, i Hajduka. Potom je istaknuo: "Zbog Hajduka sam žrtvovao karijeru, a sportski direktor Nikoličius je bio protiv mog dolaska. Nisam lupao nikada cifre. Imao bih normalan ugovor. Nikada me nije interesirao novac."

Vukušić: Teško se pripremiti za Livaju

O Hajduku je rekao:

"Hajduk je dobar. Igraju baš dobro, kako Hajduk treba igrati, napadački, za golove i publiku. Ispadanje iz Europe možda i nije tako loše. Sada mogu biti koncentrirani na jedan front, to je prvenstvo. Vrijeme je napokon da se ljudima koji su sve 'luđi' ispuni san i da slavi 50% Hrvatske.

Činjenica je kada ne igra Livaja, Hajduk teško pobjeđuje bilo koga. O njemu ne treba trošiti riječi. Hajduk ima igrače koji mogu jednim potezom riješiti utakmicu. Livaja je pravi igrač, teško se pripremiti na njega. On je igrač poteza zbog kojega se dolazi na stadion. Dokazuje se iz utakmice u utakmicu. Samo neka nastavi tako, ali poslije Varaždina", zaključio je.

Pročitajte više