Vukušićev klub nakon izbacivanja iz srpske lige: Nema objašnjenja za kaznu

Foto: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL

FK KOLUBARA iz Lazarevca, u kojoj igra hrvatski napadač Ante Vukušić (31), izbačena je iz srpske prve lige, a razlog tome je oduzimanje devet bodova, što joj je onemogućilo da se spasi u posljednjem kolu. Važno je napomenuti da klub nije direktno izbačen u niži rang, već je Nogometni savez Srbije (FSS) odlučio oduzeti devet bodova, što je rezultiralo ispadanjem iz lige.

"Nekome očito smetamo"

Kolubara je nakon toga poslala priopćenje. "Nogometni klub Kolubara najradije bi se suzdržao od komentiranja prvostupanjskog disciplinskog tijela, poput onoga što rade pojedini zli jezici i naši protivnici na sportskom terenu, kako se naš stav ne bi protumačio kao pritisak na drugostupanjsko povjerenstvo.

Međutim, donesena odluka je pravni nonsens s obzirom na to da je UEFA govorila o mogućoj zloupotrebi, a nepovoljna odluka FK Kolubara donesena je i uslijed nedostatka dokaza. Dakle, prvostupanjsko tijelo izreklo je kaznu bez ikakvog objašnjenja.

Nekome očito smeta što smo prvoligaš, a šteta se nanosi kako našem gradu, tako i momcima koji su se cijelu sezonu pošteno znojili u dresu Kolubare. Žalit ćemo se uz nadu da će se pravna odluka promijeniti i biti pravedno donesena", stoji u priopćenju, koje prenose srpski mediji.

UEFA-ina dojava sve pokrenula

Kolubara je imala osiguran ostanak u ligi i nitko nije očekivao da će biti kažnjena na ovaj način. Bodovi su oduzeti samo Kolubari, dok su Spartak i Mladost GAT prošli samo s financijskim kaznama od po tri milijuna dinara.

Disciplinska komisija FSS-a je pokrenula postupak protiv klubova nakon dojave UEFA-e o sumnjivim utakmicama Mladost GAT - Kolubara i Kolubara - Spartak. Što se tiče utakmice PLS-a Novi Sad - Radnički Novi Beograd, postupak protiv klubova je obustavljen zbog nedostatka dokaza.

Bivši Hajdukov napadač Ante Vukušić u Kolubari je od 1. srpnja 2022. U taj je klub stigao po isteku ugovora s Tuzla Cityjem, a ove sezone je u 26 utakmica zabio četiri gola te upisao dvije asistencije.

Pročitajte više