Vulić: Želim Dinamu svu sreću protiv Arsenala

TRENER Hajduka Zoran Vulić nakon dva odigrana kola Prve HNL ima razloga za zadovoljstvo. "Bili" su u dvije utakmice upisali dvije pobjede i niti jedan primljeni zgoditak, što im je trenutno osiguralo prvu poziciju na ljestvici.

Iako je sezona tek na početku Splićani su odlučili ne ponoviti rezultat iz prošle sezone, što novi trener Hajduka očito i provodi u djelo. U razgovoru za Index trener Zoran Vulić je kazao kako je zadovoljan jučerašnjom igrom njegove momčadi koja, priznao je, nije očekivala da će nastupiti pred 10-ak tisuća gledatelja.

"Malo nas je presjeklo kad smo vidjeli broj gledatelja, jer 10.000 ljudi nije malo. To nas je podsjetilo na stare dane kada se Hajduk borio za naslove, i na sreću mi smo opravdali podršku naših navijača." - kazao je Vulić.

"Protiv Cibalie smo krenuli dosta povučeno i mislim da su u prvom dijelu oni imali više šanse za postizanje vodstva. Međutim, u drugom dijelu smo pokazali apsolutnu dominaciju i na kraju zasluženo odnijeli tri boda." - prokomentirao je trener jučerašnji ogled s Vinkovčanima.

Trener je zadovoljan i nastupom Nike Kranjčara koji je postigao prvi zgoditak i asistirao kod drugog. Vulić međutim naglašava kako Kranjčara ne želi izdvajati iz ostatka momčadi.

"Nepotrebno je govoriti posebno o Niki Kranjčaru, a posebno o Hajduku. Niko je profesionalac, dio grupe, i mislim da je na prošloj utakmici dao 100 posto, što se od njega i očekuje." - kaže Vulić.

Upitan o eventualnim saznanjima o Nikinoj budućnosti u Splitu, Vulić kaže kako nema pravo govoriti o Kranjčarevom odlasku ili ostanku u momčadi, te dodaje da niti ne zna u kojoj su fazi pregovori o odlasku u inozemstvo jer, "o tome vode računa njegov menadžer i naš sportski direktor."

Za manje od tjedan dana Hajduk će "zaigrati baluna" u Velikoj protiv Kamen Ingrada koji na otvorenju nove sezone nije imao sreće, iako je u posljednjoj utakmici Rijeci prijetio oduzimanjem bodova.

"K. Ingrad je dobra momčad, međutim očigledno je da im je falilo sportske sreće jer su u dvije utakmice konkurirali za bodove, ali na kraju nisu uzeli niti jedan bod. O kvaliteti momčadi dovoljno govori podatak da se radi o ekipi koja je na Kantridi Rijeci uspjela zabiti dva gola, zbog čega se pred nas stavlja zadatak maksimalnog angažmana za utakmicu 3. kola protiv Kamena." - smatra Vulić.

Trener Hajduka na kraju razgovora se osvrnuo na utakmicu 3. pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka koja se u utorak u 21 sat igra na maksimirskom stadionu gdje će Dinamo ugostiti Arsenal.

"Dinamo je prije svega hrvatski klub i trenutno jedini u europskim natjecanjima, i zbog toga im želim svu sreću. Naravno da ću u utorak svim srcem navijati za Dinamo, volio bih da odigraju dobru utakmicu i da prođu dalje." - zaključio je splitski trener.

I.K.

Pročitajte više