Vulkanski dim uvjetuje rasplet sezone: Redsi i Fulham također u kaosu



USPRKOS kaosu u zračnom prometu u Europi, Europska nogometna federacija (UEFA) nije odgodila niti jednu utakmicu u Ligi prvaka ili Europa ligi koje su na rasporedu ovoga tjedna...

Momčad Barcelone i njezino prateće osoblje putovali su tako 12 sati do Milana, odredišta prve polufinalne utakmice Lige prvaka protiv Intera u utorak. Na dugačko putovanje osuđen je i Lyon uoči gostovanja kod Bayerna u srijedu, a ista sudbina čeka i engleske klubove Fulham i Liverpool, koji su u četvrtak gosti u prvim dvobojima polufinala Europa lige.

U Fulhamu, koji gostuje u Hamburgu kod HSV-a, ipak se nadaju da će u srijedu moći krenuti na put avionom, no ukoliko to ne bude moguće, u klubu su već pripremili i alternativni način putovanja. Fulhamovi navijači, koji su planirali otputovati na utakmicu protiv HSV-a zrakoplovom, možda će morati propustiti najvažniju europsku utakmicu u povijesti kluba iz zapadnog Londona.

U još nezavidnijoj situaciji je Liverpool, koji gostuje kod Atletica u Madridu. U klubu s Anfielda su također pripremili aranžman za putovanje koje ne uključuje let avionom, ali bi umor igrača doista mogao biti odlučujući faktor ako se uzme u obzir da ih u ponedjeljak navečer očekuje prvenstvena utakmica protiv West Hama, a nakon toga bi trebali prevaliti dionicu od 2.600 milja!

Uefa je u svom priopćenju navela da zasad nema niti jedne odgode, ali ipak nije odbacila niti takvu mogućnost. Iz Uefe su poručili da će pažljivo pratiti situaciju vezanu uz putovanja momčadi na odredište utakmica te biti u bliskom kontaktu s oba engleska kluba koja moraju na put.

Pročitajte više