Premiership

Bivši igrač Arsenala: Messi me izbjegavao na terenu, ali kasnije tražio moj dres

Foto: EPA

BIVŠI krilni napadač Arsenala koji sada nastupa za Southampton, Theo Walcott, prisjetio se perioda provedenog u londonskom klubu.

Walcott je u Arsenal stigao 2006. godine i tamo je boravio sve do 2018., kada je otišao u Everton koji ga je na početku ove sezone posudio Southamptonu.

"Tražio sam broj 14 i tek onda se sjetio da ga je nosio Henry"

U Arsenalu je tražio dres s brojem 8, ali u klubu su mu poručili da će taj broj nositi Samir Nasri. Potom je tražio broj 14 pa tek kasnije shvatio kakvu je odgovornost preuzeo. Taj broj je nosio legendarni Thierry Henry.

"Rekao sam im da mu daju broj 14. Nisam sujevjeran i nisam razmišljao o nekakvim povezivanjima. Onda sam se odjednom sjetio: 'S*anje, uzeo sam Henryjev broj'. Dobio sam dres s potpisom Henryja na kojem je pisalo: 'Radi ono što radi broj 14, od broja 14'. To je potpisao i ako je bilo dovoljno dobro njemu, bilo je i meni", kazao je 31-godišnji Walcott.

"Najveći igrač na svijetu je tražio moj dres"

Tijekom boravka u Arsenalu odigrao je 397 utakmica i postigao 108 golova. S klubom je uspio osvojiti dva naslova u FA kupu. Iz tog perioda posebno pamti okršaje protiv Lionela Messija i Barcelone u Ligi prvaka. Ispričao je i jednu anegdotu iz tih okršaja.

"Kada bi Messi imao loptu i krenuo prema meni, okrenuo bi se na drugu stranu. Tada sam pomislio: 'Dobro, Messi me ne želi driblati. To je dobar znak'. S Barcelonom smo igrali poprilično puno puta i Messi je tražio moj dres. Mislio sam: 'Vau, najveći igrač na svijetu traži moj dres'. Nisam imao riječi", kazao je Walcott.

"Mi smo trebali osvojiti titulu, a ne Leicester"

Sadašnji igrač Southamptona smatra da je Arsenal trebao biti ambiciozniji, posebno 2016. godine kada je Leicester osvojio titulu Premiershipa.

"Mi igrači smo željeli osvajati, ali klub je bio sretan s četvrtim mjestom na tablici. Kada je Leicester osvojio ligu mi smo bili jedina momčad koja ga je pobijedila dva puta. To je bila godina kada je Arsenal trebao osvojiti titulu", smatra Walcott.

Pročitajte više