Walter Smith o Pršinom odlasku: Dobrog je napadača teško naći

"NEĆE biti lako zamijeniti Pršu", govori trener Rangersa Walter Smith, koji je već počeo razmišljati o napadačima koji bi iduću sezonu na Ibroxu mogli preuzeti Dadinu ulogu.

"Pršo je igrač kojeg svi mi jako cijenimo i naravno da bismo voljeli da je mogao nastaviti igrati za Rangerse. Dobrog je napadača teško naći, ali sad moramo početi tražiti. Nadamo se da ćemo uspjeti popuniti ogromnu prazninu koja će nastati u ovoj momčadi nakon Dadinog odlaska. Ja sam ovdje tek nekoliko mjeseci, ali već sam ga i ranije gledao i uvijek mi je bilo jasno da je dobar igrač. Dado je igrač kojeg svi vole i cijene, ne samo zato što je vrhunski nogometaš, već i zato što je izvrsna osoba s jakim karakterom koji se zna postaviti prema suigračima", rekao je Smith za engleske medije.

Smith je posebno oduševljen Pršinom sposobnošću da se prilagodi na svaku situaciju. Dado se u Škotskoj odmah snašao i sklopio nova prijateljstva, a ni navijačima nije dugo trebalo da ga zavole.

"Strancima nije uvijek lako prilagoditi se dolasku u novu momčad, postati dio atmosfere u svlačionici, ali to njemu od samog početka nije predstavljalo nikakav problem. Dado ima sjajnu osobnost, vrlo je živahna, vesela osoba, a na terenu uvijek vjeruje u pobjedu i odlučan je do nje doći. Navijačima je to jasno i zbog toga ga obožavaju. Svaki put kad izađe na teren Dado daje sve od sebe. Čak i ove sezone, kad je imao toliko problema s ozljedom koljena, uvijek se trudio igrati najbolje što može. Većina igrača vjerojatno ne bi ni pristali istrčati na teren s takvom ozljedom", kaže Smith.

Kao moguća zamjena za Pršu spominje se napadač Leedsa David Healy, a spominjalo se i ime još jednog hrvatskog reprezentativca, Boška Balabana. Smith sva novinarska nagađanja prati sa smiješkom, ali bez jasnih komentara. "Uvijek mi je zanimljivo čitati špekulacije o transferima. Svaki put kad trener ode pogledati utakmicu povežu ga s nekim od igrača. Sve što ću reći jest da nam treba nekoliko novih igrača, ali to je ionako svima jasno. A svatko ima pravo nagađati koji će to igrači biti", tajnovito zaključuje Smith.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više