Wavrinka prvi finalist Umaga

ŠVICARAC Stanislas Wawrinka prvi je finalist ovogodišnjeg izdanja ATP turnira tenisača Croatia Open u Umagu što se igra za nagradni fond od 340.250 eura. Wawrinka je u polufinalu sa 7-5, 2-6, 6-4 svladao osmog nositelja Talijana Filippa Volandrija.

U drugom polufinalu igrat će Španjolac Carlos Moya i Srbin Novak Đoković.

Umag je dobio prvog švicarskog finalista, 22-godišnjaka iz Lausanne, a zanimljivo je da je Volandri na prošla tri izdanja Croatia Opena gubio samo od konačnih pobjednika.

Wawrinka (69. na ATP listi) je u svojem trećem Umagu stigao do finala, svog tek drugog u karijeri nakon Gstaada lani kada je izgubio od Gastona Gaudia. Uspio se i "osvetiti" Volandriju za poraz u 2. kolu upravo umaškog turnira 2003.

"Tada sam bio jako mlad, a sada je moja igra na puno višoj razini, pogotovo na servisu i bekhendu. Volandri je odličan tenisač, a ja sam više želio pobjedu jer nemam ATP naslova. U finalu bih radije želio Moyu koji je bio prvi tenisač svijeta i svakako bih želio tu pobjedu jer nismo igrali, dok s Đokovićem imam omjer 0-2. Uživam u ovogodišnjem Umagu, koji je zbilja poseban turnir jer možeš dugo, dugo spavati", kazao je Wawrinka, kome je otac Nijemac, a s majčine strane preci su mu bili iz Češke.

Inače, bio je to vrlo izjednačen dvoboj, pogotovu u prvom setu sa čak sedam oduzimanja servisa, ali je potom Volandri čvrsto držao svoj servis i dobio drugi set sa 6-2.

Wawrinka se u Umagu specijalizirao za pobjede u tri seta, u 2. kolu je napravio veliki preokret našem Marinu Čiliću, a sada je spriječio preokret 25-godišnjeg Talijana iz Livorna, koji je gubio sa 1-4, spasio dvije lopte za 1-5, došao do 4-5, da bi Wawrinka, kao protiv Čilića i Argentinca del Potra, bio najbolji kada je servirao za meč.

Volandri je tako i dalje bez umaškog naslova, već četvrtu godinu zaredom ulazi u polufinale, a dvaput je gubio u finalu od Canasa i Moye. Umag će napustiti sa 16.110 eura i 75 bodova za ulaznu listu.

Index.hr/Hina

Pročitajte više