CHAMPIONSHIP

Wayne Rooney i Derby County se u drami zadnjeg kola spasili od ispadanja

Foto: Molly Darlington/Reuters/Guliver

DERBY County i Sheffield Wednesday remizirali su odigravši 3:3 u dramatičnoj utakmici zadnjeg kola Championshipa, a to znači da Derby i sljedeće sezone ostaje u njemu i da će Sheffield pasti u treći razred engleskog nogometa.

Momčad koju vodi proslavljeni Wayne Rooney gubila je 0:1, preokrenula na 2:1, a onda opet pala u zaostatak od gola razlike te joj je prijetio pad u League One. Za konačnih 3:3 je zabio Martyn Waghorn koji je svojim drugim golom u ovom susretu postao i njegov junak nakon što je u 78. zabio za izjednačenje vrijedno ostanka u ligi.

Rooney je ulogu menadžera preuzeo u studenom prošle godine od Phillipa Cocua. Derby je tad bio na posljednjem mjestu ljestvice. U jednom trenutku imao je osam bodova prednosti pred momčadima u zoni ispadanja, a onda upisao samo jednu pobjedu u 14 utakmica i posljednje kolo dočekao s nizom od šest poraza.

Dovelo je to Derby u situaciju da ima dva boda prednosti pred Rotherhamom i tri u odnosu na Wednesday, ali i slabiju razliku pogodaka od njih. U posljednjih 90 minuta ove sezone prekinuo je niz poraza i izborio ostanak u Championshipu.

Golove za Derby postigli su Martyn Waghorn (49., 78. iz jedanaesterca) i Patrick Roberts (52.), dok su za Sheffield Wednesday strijelci bili Sam Hutchinson (45+3.), Callum Paterson (62.) i Julian Boerner (69.).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više