TRANSFERI

Wayne Rooney preuzima klub iz MLS-a

Foto: Profimedia

WAYNE ROONEY vratit će se u MLS te preuzeti vođenje D.C. Uniteda, kluba za koji je kao igrač nastupao od 2018. do 2020. godine i za kojeg je u 52 odigrane utakmice ostvario učinak od 25 golova i 14 asistencija. Ugovor za njega već je spreman.

Prije nepuna tri tjedna potvrđeno je da Rooney više nije trener engleskog trećeligaša Derby Countyja. Legendarni engleski reprezentativac preuzeo je klub u siječnju prošle godine, a nakon što je s njim ispao u treću ligu, odlučio je podnijeti ostavku na svoju poziciju. Upravi kluba poručio je da im je bolje da dovedu nekog s novom energijom.

Derby County ispao je prošlog proljeća u treću ligu prvi put nakon 36 godina, a velike zasluge za to ima oduzimanje 21 boda, koje je klub istrpio zbog odlaska u stečaj i kršenja propisa o profitabilnosti i održivosti, utvrđenog pri prodaji stadiona Pride Park bivšem vlasniku Melu Morrisu.

I za taj klub je Rooney igrao, baš po povratku iz SAD-a. Prvo je u njemu imao ulogu trenera-igrača, a onda i samo trenersku. Najveće dane svoje igračke karijere proveo je u Manchester Unitedu s kojim je osvojio sve što se moglo i čiji je najbolji strijelac svih vremena.

Pročitajte više