Wenger: Bili smo prebrzi za Dinamo

Foto: Hina

ARSENE WENGER bio je veoma zadovoljan nakon pobjede nad Dinamom (3:0). Arsenal se vratio u utrku za prolaz u osminu finala Lige prvaka, a za to im je potrebna pobjeda od dva pogotka protiv Olympiakosa u Grčkoj ili minimalna pobjeda ''vaterpolo'' rezultatima tipa 4:3, 5:4, 6:5...

> Kraj europske sezone: Dinamo u Londonu ostao bez ičega

Kako bi uopće došli u poziciju da razmišljaju o Grcima, Wengerova momčad morala je preskočiti Dinamo.

Protiv Olympiakosa će biti teško, ali barem imamo šansu

"Bilo je teško, ali vjerovali smo u uspjeh. Ja sam vjerovao i znao da možemo. Sada se okrećemo Olympiakosu, mislim da je svima zadatak vrlo jasan. Protiv Olympiakosa će biti teško ali barem imamo šansu", rekao je Wenger.

"Mi smo trebali pobjedu, a trebala nam je i pobjeda Bayerna. Na svu sreću, sve je prošlo kako smo i željeli", dodao je.

Arsenal je u potpunosti nadigrao Dinamo.

Bili smo prebrzi za Dinamo

"Bitno je bilo da mi postignemo prvi pogodak. Nakon toga sve je išlo lakše, stvarali smo šanse, napadali smo kontinuirano. Jednostavno smo bili prebrzi za Dinamo", zaključio je Wenger.

Iako je Alexis Sanchez postigao dva pogotka, svi se slažu da je Mesut Özil bio prvo ime dvoboja.

Prvi je gol zabio nakon sjajnog utrčavanja u šesnaesterac i preusmjerio Sánchezovo ubacivanje za 1:0 u 29. Minuti, a poslije je nastavio kreirate napade Topnika i bio je nerješiva zagonetka za igrače Dinama. S tim se slaže i Wenger koji je posebno pohvalio njemačkog reprezentativca.
 
''Mislim da je Özil odigrao izvanredno prvo poluvrijeme, ima sjajan osjećaj za postizanje gola. Nikad ga nisam vidio toliko puta u šesnaestercu kao u zadnjih četiri-pet utakmica'', rekao je Wenger.
 
Bellerin: Sad je sve na nama
 
Desni bek Hector Bellerín zadovoljan je napretkom momčadi koja je bila na nuli nakon prva dva meča, dok sad ima sve u svojim rukama za prolaz u osminu finala.
 
''Momčad je znala da je bio jako važan dan danas, svatko je morao dati sve od sebe i uspjeli smo. Sad ćemo igrati ključnu utakmicu protiv Olympiakosa, pokazali smo kvalitetu i puno kreativnosti. Kad budemo imali sve igrače na raspolaganju, bit ćemo još i bolji'', rekao je Španjolac.
 

Pročitajte više