Wenger: Birmingham otvara najteže rane


UOČI subotnje utakmice 9. kola engleskog Premiershipa (Arsenal - Birmingam), trener londonskog kluba Arsene Wenger priznaje da mu je taj suparnik sinonim za najružnije scene u karijeri.

Podsjetimo da je krajem veljače 2008. godine u ogledu istih suparnika teško nastradao hrvatski nogometni reprezentativac Eduardo, nakon stravičnog starta Martina Taylora. Uslijedila je jednogodišnja pauza Eduarda i teška borba s oporavkom i povratkom.

Wenger se prisjeća tih dana ove subote, kada će njegovi momci opet zaigrati protiv Birminghama.

"Na što me podsjeća Birmingham? Na tešku ozljedu Eduarda, na najcrnji moj dan u engleskom Premiershipu",rekao je Wenger dodajući:

"Nakon toga smo upali u veliku krizu rezultata. Vjerojatno su igrači podsvjesno u sebi nosili tu tešku ozljedu suigrača".

Wenger je nastavio u sličnom tonu:

"Nakon toga sam se stalno pitao hoće li Eduardo više ikada igrati, ako se vrati, kada će se to dogoditi. Nije više bilo isto voditi treninge i utakmice. Bio sam strahovito ljut nakon te utakmice i znam da sam bio prežestok prema Tayloru, zbog čega sam se i ispričao. No, i dalje mislim da je to bio brutalan start kakvom nije mjesto na travnjaku. Svi u klubu smo bili šokirani viđenim, Eduardova noga je izgledala strašno. Eto, na to me podsjeća Birmingham".

Recimo da zbog ozljede natkoljenice hrvatski reprezentativac neće konkurirati za subotnji ogled protiv Bimringhama.

Pročitajte više