Wenger: Da postanem engleski izbornik, koju bi himnu zapjevao u utakmici protiv Francuske?

MENADŽER Arsenala Arsene Wenger opet je odbacio mogućnost preuzimanja engleske nogometne reprezentacije.

Ako se Gordi albion ne plasira na EP 2008, Steve McClaren će najvjerojatnije dobiti otkaz, a u tom slučaju Francuz bi bio, misli Engleski nogometni savez, idealan kandidat za novog izbornika budući da ima jedanaestogodišnje iskustvo treniranja u engleskoj ligi.

Međutim, u intervjuu za magazin Four Four Two, koji je objavljen u Daily Telegraphu, Wenger je, među ostalim, rekao: "Radim u Engleskoj i želim pomoći engleskom nogometu, ali nacionalnu momčad treba trenirati Englez. Da postanem engleski izbornik i moramo igrati protiv Francuske, koju bih himnu pjevao?", zapitao se Wenger.

Wenger je opetovano stao u obranu inozemnih igrača u njegovoj momčadi i kritizirao FIFA-in prijedlog o ristrikciji stranih igrača. FIFA-inu ideju podržao je menadžer ManU-a Alex Ferguson.

"Mislim da je to totalna glupost. Ovaj sport zaslužuje samo najbolje. Ako nije dovoljno dobar, ni sina ne bih postavio u momčad. Ponekad se ne slažem s Fergusonom, ponekad se on ne slaže sa mnom. Sve je to dio igre", kategoričan je Wenger, dodajući da podupire prijedlog po kojem bi jedino kapetan momčadi mogao razgovarati sa sucem.

"Milijuni ljudi gledaju nogometne utakmice i lako se može pročitati s usana kad neki igrač dobaci sucu, recimo, 'smeće jedno'. To nije dobro za igru. Promijena pravila bi donijela više dobroga nego sve dobrotvorne akcije koje radimo po klubovima", tvrdi Wenger.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više