Wenger: Engleska će se plasirati na SP ispred Hrvatske!

ARSENE WENGER je odbacio krivnju za neuspjeh engleske reprezentacije koji mu se često želi pripisati zbog korištenja isključivo stranih igrača u svojoj momčadi.

Legendarni trener smatra da bi Arsenalovi navijači uvijek željeli vidjeti uspjeh svog kluba radije nego uspjeh reprezentacije, a da je slična situacija i u ostalim klubovima diljem Premiershipa.

"Osjećam da Arsenalovi navijači prije svega žele da Arsenalu ide dobro, tek nakon toga žele dobro Engleskoj", ustvrdio je Wenger i dodao:

"Neki ljude krive mene, ali nisam odgovoran za ovakvu situaciju. Klubovi spadaju u moderan dio svijeta dok su nacionalne momčadi u zastarjelom sustavu, a svi dijelimo isti nogomet i iste igrače. Kada ne ide dobro reprezentaciji, onda se pokrene inicijativa da se zatvore granice i vrati na ono kako je nekoć bilo. Ali tu nema budućnosti."

Wenger vjeruje da će se Engleska kvalificirati na SP 2010. ispred Hrvatske i Ukrajine.

"Imate savršenu priliku da pokažete koliko ste napredovali od kvalifikacija za Euro. Ne vidim zašto bi se  bojali Hrvatske. Ne bi trebali raditi slona od situacije. U sljedećim utakmicama  pokažite Hrvatima da ste se poboljšali."

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više