Wenger: Hrvatska neće propustiti priliku odigrati dobru utakmicu

"HRVATSKA je upravo izgubila utakmicu, ali ipak se kvalificirala. Neće biti pod pritiskom, a Wembley ima jednu posebnu auru. Nitko ne želi propustiti takvu priliku da odigra dobru utakmicu. Bit će to jako opasan susret za Englesku", predviđa Eduardov trener Arsene Wenger.

Wenger misli da bi se Engleska trebala kvalificirati, ali za razliku od većeg dijela britanske javnosti to ne uzima kao gotovu stvar. Ipak je on jedan od najboljih trenera svijeta kojemu su kvalitete hrvatske reprezentacije puno jasnije nego prosječnom engleskom navijaču. A isto vrijedi i za probleme Gordog Albiona. Mentalna barijera svakako je jedan od njih.

"Engleskoj je dovoljan bod, ali u ovakvu utakmicu ne smijete ući s namjerom da izvučete remi. To je poruka kakvu ne želite prenijeti igračima. Za svaku utakmicu se važno pripremati kao da želite pobijediti, a pri tom ne zaboraviti da vam je dovoljan i bod", poručio je Wenger.

Imao je Wenger i nekoliko taktičkih savjeta za Maccu Mousea. Francuz predlaže Steveu McClarenu da promijeni srednji red engleske reprezentacije za odlučujući dvoboj s Hrvatskom.

Postoje naznake kako će engleski izbornik uvrstiti u momčad veznjaka Manchester Uniteda Owena Hargreavesa, no Arsenalov trener mu predlaže da uz Stevena Gerrarda, Franka Lamparda i Davida Beckhama postavi Garetha Barryja, veznjaka Aston Ville koji je u ogledu s Austrijom u petak sjedio na klupi.

"Iskustvo je značajna prednost u ovakvoj utakmici. Stoga mislim da će McClaren krenuti s Gerrardom, Lampardom, Barryjem i Beckhamom. Sigurno će mijenjati formaciju. Mislim da je to najbolji način kako da zadrži čvrstinu u obrani i da u isto vrijeme ne izgubi previše u igri prema naprijed. Znam da Engleska najčešće igra u 4-4-2 formaciji, ali osjećam da će u srijedu biti promjena. Međutim,  nisam McClaren i njemu prepuštam da izabere momčad", tvrdi Wenger.

Iako nije potpuno uvjeren da će Engleska uspjeti pobijediti Hrvatsku, Arsenalov trener smatra kako bi Tri Lava na Euru, ako do njega dođu, trebali biti među favoritima. "Ako se Engleska kvalificira bit će jedan od favorita za osvajanje naslova europskog prvaka. Tada će sve ovisiti o spremnosti njihovih napadača. Mislim kako imaju potencijala. Puno se puta dogodilo da turnir osvoji momčad koja se jedva kvalificirala. Na kraju uvijek dobijete što zaslužuje".

P.V./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više