Wenger: Imali smo respekta, ali imamo i znanja!

ARSENE Wenger, trener Arsenala, bio je iznimno ponosan na svoju mladu momčad koja je na San Siru pobijedila europskog prvaka 2:0 i izbacila ga iz daljnjeg dijela natjecanja.

U četvrtfinale tako je prošla londonska momčad, a nakon svega Wenger nije mogao skriti oduševljenje prema svojim igračima.

"Odveli smo utakmicu prema željenom, prema našem dogovoru. Jako sam ponosan jer su ovo mladi dečki, mi smo relativno neiskusna momčad. Ali i momčad koja očito može svakoga pobijediti",  rekao je Wenger.

"Respektirali smo Milan, ali ovo je dokaz kako nitko ne može biti miran niti kada igra na svom terenu. Niti veliki Milan. Ideja je bila ne dopustiti Kaki i Pirlu da igraju, da imaju loptu u nogama. Uspjeli smo i nastavljamo naš san. Tko zna, možda ove sezone osvojimo i Premiership i Ligu prvaka. Ovi mladi momci dokazuju da mogu svašta",  rekao je Wenger.

Ancelotti: Nema opravdanja, Arsenal je bio bolji!

Njegov kolega na drugoj strani, Carlo Ancelotti, nakon ispadanja svog kluba iz Lige prvaka nije imao ništa drugo nego pohvaliti Arsenalovu momčad.

"Sjajna su momčad, mlada i puna entuzijazma i energije. Nismo mogli, nismo niti zaslužili ništa više nakon svega, nakon ovih 180 minuta, nego da ispadnemo", započeo je svoju priču Ancelotti.

"Sramota je ovo priznati, ali stvari uopće nisu bile pod našom kontrolom. Arsenal nas je stiskao na svakom dijelu terena, bili su u svemu bolji. Agresivni, pravi, poletni, pobjednički raspoloženi",  rekao je trener Milana i potom mirno zaključio.

"Nema nikakvog opravdanja. Jednostavno nogomet je takav, dobiješ pa izgubiš. U ove dvije utakmice mi nismo bili pravi, nismo bili niti blizu našeg suparnika. Sada nam predstoji da se dignemo na noge i fokusiramo na ostatak naših interesa", završio je Ancelotti.

 

M.P./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više