Wenger: Manchester United je veliki favorit

NOGOMETAŠI Arsenala su gotovo rutinski prošli u polufinale ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka. Nakon 1:1 na El Madrigalu pobijedili su Villarreal na svom Emiratesu 3:0.

Pogotke su postigli Walcott, Adebayor i Van Persie (iz jedanaesterca), te su time nogometaši iz Londona osigurali dvije polufinalne utakmice protiv aktualnog europskog prvaka Manchester Uniteda.

Baš kao i prošle godine, tako su se i ovaj put u polufinale probila tri engleska kluba i Barcelona.

"Prije ili kasnije smo morali naletjeti na neke kolege iz Premiershipa. Vidi se u tome snaga naše lige, a odmah da i najavim te polufinalne utakmice. Mislim da je Manchester United ipak veliki favorit", rekao je trener Arsenala Arsene Wenger i nastavio:

"Moji nogometaši su autsajderi. Ne zato što imaju manjka kvalitete, ali mnogi od njih nemaju takav broj utakmica u Ligi prvaka kao suparnici. Isto tako, samopouzdanje je vrlo često ključno u ovakvim ogledima, a ti mladići ne mogu, logično, imati toliko vjere u sebe kao neki suparnici iz Manchester Uniteda", rekao je Wenger.

No, u svemu francuski stručnjak vidi veliki napredak.

"Počeli smo sezonu loše. Bojao sam se puta kojim ćemo krenuti, ali je vrijeme pokazalo da moji igrači brzo uče, da se mogu uspraviti i da ih nisu pokopali neki loši rezultati. Uživam raditi s njima i bit će nam čast igrati taj polufinale. Napadat ćemo i nuditi opasnost iz sjene, jer objektivno gledano su ostala tri sastava jača od nas u ovom trenutku".

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više