Wenger: Ne uspoređujte Diabyja s Taylorom!

TRENER Topnika Arsen Wenger nema pritužbi na suđenje i isključenje Aboua Diabyja u pobjedi svoje momčadi nad Boltonom 3:2, no ono što ga je jako zasmetalo je usporedba Diabyovog prekršaja sa onim Martina Taylora nad Eduardom.

"Nema dvojbe, bio je prekršaj za crveni karton, ali ne dopustivo je da se ovaj start uspoređuje sa onim u kojem je Eduardo skoro ostao bez noge", rekao je Wenger.

Arsenalov veznjak isključen je u 31.minuti nakon starta nad Gretarom Steinssonom, igračem Boltona. Odmah nakon toga starta krenule su usporedbe sa startom Taylora nad Eduardom, ali Wenger je jasno odbacio takve glupe usporedbe.

"To se nikako ne može uspoređivati, ovaj start je bio oštar, ali kako neki to mogu uspoređivati sa slučajem Eduarda, kada našeg najboljeg napadača neće biti skoro 10 mjeseci".

U međuvremenu Eduardo je otišao u Brazil na rehabilitaciju, kako bi što bolje zaliječio ozljedu zbog koje će pauzirati skoro godinu dana. Hrvatski napadač susreo se sa doktorom Brazila Joseom Luizom Runcom, za vrijeme prijateljske utakmice Brazila i Švedske.

"Nakon našeg prvog susreta ne mogu odmah ocijeniti koliko će oporavak trajati. Kada dođemo u Brazil biti će nam lakše analizirati i na taj način upotrijebit pravilnu terpaiju. Vrlo važni dio oporavka biti će i mentalna snaga Eduarda."

Eduardo je izjavio kako će oprostiti Tayloru za onaj krvnički start.

"Došao me posjetiti u bolnicu, ali sam ja spavao, žena mi je rekla da je bio. Kada dođe ponovno, prihvatit ću ispriku."

F.V.
Foto: AFP

Pročitajte više