Wenger: Nijemci su inferiorni prema španjolskom veznom redu

TRENER Arsenala Arsene Wenger dao je ekspertizu sustava igre i kvalitete nogometa na Euru u Austriji i Švicarskoj.

"Većina onih koji su na turniru počeli igrati 4-4-2 kasnije se prebacila na 4-5-1, pa tako i Njemačka", izjavio je Francuz nastavivši: "Momčadi previše pate u sredini i zato dolazi do potrebe za igračem viška u vezi. Čak je i Španjolska s Villom i Torresom igrala 4-5-1. Villa se vraćao i odrađivao posao veznjaka".

Wenger smatra da su Španjolci jači s Fabregasom, njegovim igračem u Arsenalu, nego bez njega u momčadi. Trener Aragones to ne misli, te utakmicu ponovno kani početi s dvojicom napadača: Torresom i Güizom.

"Španjolci imaju ogroman potencijal u veznoj liniji. Svi su niski igrači i tehnički iznimno potkovani. Ponekad moraš pogledati dobro dvaput da vidiš tko je odigrao loptu, jer toliko su slični i tehnički i fizički. Ipak, Fabregas ima viziju igre prema dubini. On je jedan od igrača koji donosi pobjede. Kad je u igri, Španjolci imaju više ideje u završnici i okomitiji su. Mislim da će Nijemci biti inferiorni Španjolcima u veznom redu, no to ne znači da su bez šanse. Imaju sjajnog lidera u Michaelu Ballacku. Sposobni su zabiti tri gola iz četiri prilike i praktički jedini na turniru zabijaju golove glavom. Uvijek su u stanju podići igru u pravom trenutku. Mogu izgledati potučeno, ali onda iznude prekršaj i zabiju iz prekida".

"Važno je kako će se Španjolci nositi s njihovim slobodnim udarcima i kornerima. Protiv Talijana su to radili dobro", smatra Wenger.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više