Wenger: Očekujem neprijateljski doček zloglasnih Bad Blue Boysa

"WENGER je dovoljno inteligentan da ne podcijeni hrvatskog prvaka i usudio se priznati kako u večerašnjem susretu želi isključivo izbjeći poraz i odmah se mislima okrenuti uzvratu na Emirates Stadiumu." - izvjestio je novinar britanskog Guardiana po dolasku u Zagreb.

Priča je to koja sasvim odudara od one prezentirane na jučerašnjoj press konferenciji prvog Arsenalovog stratega, održanoj u Dinamovom Plavom Salonu. Wengeru se tijekom večeri bilo gotovo nemoguće približiti; odbijao je molbe građana za fotografiranjem, a ogradio se i od pojedinalnih upita brojnih hrvatskih novinara.

No, kolegama iz Engleske što su sinoć okupirali hrvatsku metropolu upornost se redovito isplati. Tako je Guardianov novinar iznio priču o Wengerovoj bojazni uoči maksimirskog susreta, s obzirom da francuski stručnjak itekako uviđa bolju Dinamovu  fizičku pripremljenosti, ali i određenu dozu psihološke prednosti.

"Naravno da bi voljeli pobijediti, ali najbitnije je u ovom trenutku ne upropastiti priliku za konačni prolaz. Do uzvrata ćemo biti u bitno boljoj formi nego danas. Dinamo je već odigrao nekoliko prvenstvenih susreta zbog čega ima malu prednost." - smatra Wenger.

Nakon šetnje maksimirskim travnjakom, netom po svršetku druženja s novinarima, Wenger je promijenio izraz lica. Stanje terena, naime, nije ga se nimalo dojmilo.

"Tijekom utakmice koja je u Zagrebu odigrana u petak padala je jaka kiša i travnjak je vrlo oštećen. Samo se nadam kako će biti izvedivo na takvom terenu prikazati našu igru. Pratio sam Dinamo i uvjeren sam da će večerašnja utakmica biti vrlo teška za nas. Zagrebačka momčad zaista je dobra i u velikoj je psihološkoj prednosti. S obzirom da će domaćini žestoko krenuti, bit će to, ponovit ću, teških 90 minuta igre. Moramo dati sve od sebe, prikazati vještine, kreaciju i brzinu." - nastavio je trener Arsenala, ne imenujući nijednog Dinamovog igrača za kojeg smatra da mu može zagorčati večer.

Taj je posao mjesto njega odradio Guardianov reporter, apostrofirajući njemačkog reprezentativca Jensa Nowotnyja te Brazilca Eduarda da Silvu.

"Nowotny je svakako najzvučnije ime u njihovoj momčadi, no talentirani brazilski napadač Eduardo da Silva bit će najveće iskušenje za Arsenalovu obranu." - stoji u tekstu Guardiana.

Zanimljivo, otočki su mediji osim Wengerove zabrinutosti zbog uvjeta na maksimirskom zdanju prenijeli i njegovu bojazan zbog ozloglašenih Dinamovih navijača. Na press konferenciji je trener aktualnog europskog doprvaka sasvim opušteno kazao da atmosfera neće imati neki poseban utjecaj, "jer Arsenal je naviknut mnogo veći presing". Izjave za britanski tisak malo je preinačio:

"Očekujem agresivan i neprijateljski doček zloglasnih Bad Blue Boysa. Poznajem Dinamo već duže vrijeme i situacija je kod njih uvijek žestoka. Uostalom, kako i u cjelokupnom hrvatskom nogometu. Dinamo obično prati oko pet do šest tisuća navijača, a nas će doći gledati više od 20 tisuća." - razmišlja Wenger.

D.R.

Pročitajte više