Wenger predstavio zamjenu za Eduarda, "zlatnu karipsku ribicu"!

MLADI 19-godišnji meksički napadač Arsenala Carlos Vela napokon je dobio radnu dozvolu britanskog ministarstva useljeništva.

Vela je cijelu prošlu sezonu proveo standardno igrajući na posudbi u španjolskoj Osasuni  strpljivo čekajući radnu dozvolu. Arsene Wenger je sada, uoči nove sezone, najavio priključenje mladoga lijevonogog nogometaša prvoj momčadi te će ovaj započeti s pripremama u srpnju.

Wenger je posebno izrazio nadu da će Vela biti kadar kvalitetno zamijeniti ozlijeđenoga hrvatskog napadača Eduarda da Silvu.

"Vela će sljedeću sezonu provesti u prvoj momčadi Arsenala. Odigrao je cijelu sezonu u Osasuni na lijevom krilu. Znam da je morao jako puno raditi da bi to zaslužio i zato vjerujem da je spreman za Arsenal", rekao je francuski trener.

"Svejedno, mislim da krilna pozicija nije njegovo prirodno mjesto. On je zapravo pravi središnji napadač, tip je igrača kao što je Eduardo. Sve u svemu, mislim da je fenomenalan mladi igrač", dodao je francuski stručnjak.

Vela je u Osasuni skupio prošle sezone impresivna 33 nastupa zabivši tri gola. Iako tek 19-godišnjak (rođen prvog ožujka 1989. godine), odigrao je već tri utakmice za seniorsku reprezentaciju Meksika i zabio jedan gol.

U tandemu s Barceloninim napadačem Giovannijem dos Santosom Vela je Meksiko na Svjetskom prvenstvu nogometaša do 17 godina, 2005. godine doveo do titule svjetskih prvaka.

V.B.
Foto:AFP

Pročitajte više