Wenger: Vidio sam što su dva Dinamova igrača napravila Italiji, moramo biti oprezni

"ARSENAL ispred sebe ima još 90 minuta da odradi zadnjih 20 posto i plasira se u Ligu prvaka. Cesc Fabregas i Robin van Persie obavili su sjajan posao u prvoj utakmici u Zagrebu i uzvrat gotovo svi doživljavaju kao puku formalnost. Svi, osim Arsena Wengera." - najavljuje Richard Clark, novinar Arsenalove revije, večerašnju utakmicu s Dinamom.

"Još uvijek nije gotovo." - objašnjava Francuz. "Napravili smo 80 posto, ali ne možeš izbaciti nijednu momčad ako u obje utakmice ne daš sve od sebe. Podsjetio sam svoje igrače na to." - dodao je.

"Još sam jedan put pogledao snimku utakmice iz Zagreba i uvjerio se da smo odlično odigrali. Ali isto tako, gledao sam kako su Dinamovi igrači igrali za reprezentaciju protiv Italije prošlog tjedna. Dinamovci, njih dvojica, bili su jedini strijelci na toj utakmici, stoga moramo i želimo biti na oprezu. Za klub je ova utamica od ogromnog značaja, stoga moramo ostati koncentrirani." - kazao je Arsene Wenger na današnjoj press konferenciji.

Francuski trener malo se otvorio, valjda je prvi put u dva tjedna dobio priliku da kaže nešto o Dinamu. Pratio je "Modre", uvažavao ih i ne doživljava uzvrat kao trening utakmicu. Valjda je zato više od jednog desetljeća prvi čovjek Arsenala.

"Dat ćemo sve od sebe da dobijemo tu utakmicu. Napravili smo dobar posao u prvih 90 minuta, ali ostalo je još 90 minuta." - još je jednom ponovio Wenger.

Da podsjetimo, Jens Lehman, Philippe Sanderos, Gael Clichy, Abou Diaby, Tomas Rosicky, Jose Antonio Reyes i Lauren su na listi ozlijeđenih, Cole je i dalje na čekanju. Koliko je stanje alarmantno govori podatak da su Alex Song i Jeremie Aliadiere već su ušli u momčad kao rezerve za Ligu prvaka.

Theo Walcott nakon prekrasnog debija protiv Aston Ville ipak neće početi u prvih 11.

"Ulog je prevelik i određena doza iskustva nam je potrebna. No, još nisam siguran što ću napraviti s Theom, ovisi o nekim drugim igračima." - kazao je Wenger.

S druge strane, piše Clark, trener Dinama Josip Kuže ima drugačiju vrstu glavobolje. Tijekom prošlog vikenda ostao je bez svog najiskusnijeg igrača Jensa Nowotnyja, koji će zbog operacije koljena biti daleko od zelenih travnjaka sve do Božića.

U Arsenalu se već raduju prvoj europskoj utakmici na novom Emirates stadionu i, naravno, prvoj pobjedi.

"To bi zaista bio dobar početak. Osjećam da će nam novi stadion donositi sreću. Protiv Aston Ville smo se vratili i izjednačili na 1:1 i dobili smo Ajax na Bergkampovom oproštaju, nakon što smo prvo poluvrijeme gubili. Još se uvijek na novom stadionu ne osjećamo kao kod kuće, kada prođe još par utakmica, osjetit ćete razliku. Atmosfera je divna, bučno je, ali i moramo malo popraviti travu, prespora je za nas." - zaključio je Wenger.

D.R.

Pročitajte više