Wenger: Zabrinut sam jer vjerujem da je Dinamo kvalitetna momčad

IMPRESIVNA brojka od čak 200-njak britanskih novinara, od čega čak 9 BBC-evih radijskih reportera, koji su u ponedjeljak došli u Zagreb kako bi izvještavali sa sutrašnje utakmice 3. pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka, dovoljno govori o veličini gostujuće momčadi koja će u utorak istrčati na maksimirski travnjak.

Trener "Topnika" Arsene Wenger na konferenciji za novinare održanoj oko 19 sati u Dinamovom press centru je rekao da je prošlo kratko vrijeme od održavanja Svjetskog prvenstva na kojem je sudjelovalo čak 16 Arsenalovih igrača.

"Mnogi od njih su još uvijek nespremni i umorni, ali sutra će se najbolje vidjeti tko je spreman, a tko nije. Po prirodi sam optimist, no ne isključujem mogućnost da se u sportu može svašta dogoditi. Igrače koje sam imao na raspolaganju nastojao sam što bolje pripremiti." - kazao je Wenger okupljenim novinarima.

Upitan o dojmovima vezanim uz prvi nastup na Dinamovom stadionu, trener Arsenala je ponovio da je optimist te dodao da respektira zagrebačku momčad. Do takvog je stava došao nakon odgledanih snimki utakmica između Dinama i Ekranasa.

Wenger je rekao da ga atmosfera na stadionu previše ne zabrinjava, stoga 40-ak tisuća ljudi koliko ih se očekuje na sutrašnjoj utakmici, od čega bi oko 1.500 trebalo navijati za Arsenal, strategu "Topnika" ne bi trebalo predstavljati veći problem.

Wenger ističe da je Arsenal navikao na utakmice s brojnim navijačima, te iako će publika zasigurno biti 12. igrač na sutrašnjoj utakmici, "taj igrač neće biti na travnjaku", kazao je trener gostiju iz Londona.

Već po dolasku u Zračnu luku bilo je vidljivo da će Arsenal nastupiti bez pojedinih velikih imena, poput Lehmana koji odrađuje kaznu, te Henrya i Colea. No, Wenger kaže kako mu nedostatak pojedinih igrača trenutno nije važniji od nastojanja da s igračima kojima raspolaže stvori dobro podlogu za kvalifikaciju u najprestižniju europsku klupsku ligu.

"Iskreno sam zabrinut jer vjerujem da je Dinamo kvalitetna momčad. Očekujem jaku utakmicu koja nam može pokazati što moramo popraviti u svojoj igri već u slijedećem krugu natjecanja." - rekao je Wenger.

Trener londonskog kluba se osvrnuo i na napise o nestabilnosti u Arsenalovom taboru, rekavši da novinari uvijek nastoje izvući negativne stvari na površinu, no, kako je rekao, jako mu je žao jer je raspoloženje u momčadi sjajno.

"Bili smo u finalu Lige prvaka, ali ako želite ostati na vrhu morate biti spremni na  sve izazove, dakle i na ozljede i transfere igrača. Prošle smo godine došli do finala, mislim da ove godine možemo i pobijediti u finalu. Posljednju smo utakmicu (finalnu protiv Barcelone) izgubili u posljednjih 30 minuta susreta. Bili smo mlada momčad, ali s malo iskustva ove godine možemo otići i korak dalje." - kazao je Wenger

Za Dinamo je Wenger rekao da se radi o tehnički dobro potkovanoj momčadi, te očekuje da će "Modri" igrati uglavnom na travnjaku i bez visokih lopti. Priznaje da bi Arsenal mogao imati manjih problema protiv Dinama, ali ističe da momčad nije došla po remi veća da želi, ako bude moguće, već u Zagrebu osigurati prolazak u Ligu prvaka.

Trener Arsenala tvrdi da je Dinamo snimio u dva navrata te smatra kako "Modri" imaju dosta kolektivnih igrača koje je skupno ocijenio kao svojevrsni mix hrvatskih, brazilskih i njemačkih nogometaša.

Upitan da izdvoji ponajboljeg Dinamovog igrača Wenger nije naveo nijedno ime, a na prijedlog o eventualnom prelasku nekog igrača iz Zagreba u London, Wenger je konstatirao da što se njega tiče može, ali da su hrvatski igrači preskupi.

Nakon završetka pressice Wenger se na nekoliko minuta odšetao do travnjaka maksimirskog stadiona te je po laganoj kišici i uz brojne fotoreportere i TV snimatelje razgledao teren i iskušavao njegove karakteristike.

I.K./D.R.

Pročitajte više