Werder Mamiću nudi premalo za Mandžukića?

PRIČA koju su u ponedjeljak ujutro plasirali hrvatski mediji, potvrđena je i od strane njemačkih kolega. Naveliko se, naime, piše o interesu Werdera za Marija Mandžukića, no ključan detalj cijele priče su navodno ozbiljni pregovori koje bremenska delegacija vodi s čelnicima Dinama. Ivan Cvjetković, Mandžukićev menadžer, jutros nam je rekao da bi sigurno vidio Klausa Aloffsa, sportskog direktora Werdera, da je ovaj bio na Maksimiru ove nedjelje. No, Tarzan je ostavio prostor glasinama, njegova šutnja samo je pojačala dojam da se veliki transfer uistinu kuha. A Mandžukića je ionako pratio Husnija Faazlić, Werderov izaslanik za ovaj dio Europe.

Vruće ljeto na tržištu nogometaša u Njemačkoj je počelo, piše njemački dnevnik Bild. A glavni je protagonist upravo napadač Dinama i hrvatski reprezentativac.

Bild piše da je sportski direktor bremenskog Werdera Klaus Allofs usred pregovora s vodstvom maksimirskog kluba. Isti izvor tvrdi da će Werder za hrvatskog napadača uplatiti rekordnih deset milijuna eura odštete. Nikad niti za jednog nogometaša Werder nije dao toliki novac. No, ta informacija je savitljiva, s obzirom da Werder čini se ne želi platiti puni iznos. Štoviše, želi platiti pola iznosa, pet milijuna. Naći će se s Mamićem možda jedino na 7,8 milijuna i postotak od budućeg transfera.

Prema nekim je izvorima ponuda Werdera od deset milijuna eura je već službeno i stigla na adresu kluba iz Maksimirske, iako su u Dinamu za sada zakopčani do grla. Mamić je tek nagovijestio još nakon Zagreba da se Mandžo vjerojatno oprostio, ali ništa se neće znati prije svršetka prvenstva. Ako se u ovakvim situacijama uopće nešto može jamčiti.

"Za sada još ništa ne možemo reći", rekao je za Index član Uprave Nk Dinama Siniša Jagodić.

Gomez i Sneijder prema Bayernu?

Bayern je prema njemačkim kolegama otvorio pregovore s Marijem Gomezom. Potvrdio je to i agent Stuttgartova napadača. Bude li cijena prava, njemački će reprezentativac preseliti na Allianz Arenu.

Bayernov bočni branič Philipp Lahm otkrio je također "bombu". U razgovoru s novinarima rekao je da je načuo da vodstvo Bayerna pregovara s madridskim Realom oko otkupa ugovora nizozemskog veznjaka Wesleyja Sneijdera (24). Odlični nizozemski reprezentativac ugovor s madridskim klubom ima do ljeta 2012. godine, kao i Gomez sa Stuttgartom.

U Bayernu su očito odlučili duboko zavući ruku u vreću, obzirom da razmatraju dovođenje jednoga od dvojice bočnih nogometaša: Hrvata Darija Srne ili Rusa Jurija Žirkova.

Bayern je, također piše Bild, blizu prodaje belgijskog stopera Daniela van Buytena u Olympique iz Marseillea, kao i realizacije transfera Tima Borowskog u HSV.

Iz HSV-a bi pak drugi reprezentativac, Piotr Trochowski, krenuo put Stuttgarta.

Transfer-groznica u Njemačkoj je, čini se, počela. Kao da Bundesligaši nikad nisu čuli za svjetsku financijsku krizu.

D.R.
Foto: Bild

Pročitajte više