West i Harris obilježili prošli tjedan u NBA ligi

NAKON impresivnih partija koje su pružali u proteklih sedam dana branič New Jersey Netsa Devin Harris i krilni igrač New Orleans Hornetsa David West proglašeni su igračima tjedna u NBA ligi.

Netsi su u proteklom tjednu odigrali tri utakmice, a u dvije su pronašli put do pobjede. Najviše zasluga za to imao je upravo Harris koji je u tom periodu predvodio sve strijelce lige (35.7 poena u prosjeku), a ujedno je zauzeo drugo mjesto među asistentima (9.3) kroz proteklih sedam dana.

Ista čast na Zapadu lige pripala je Davidu Westu čija je momčad itekako profitirala njegovim igrama. Hornetsi su upisali sve četiri pobjede, a West je u njima sudjelovao s 28.5 koševa i 10.5 skokova.

Još su impresivniji u svojim izdanjima bili branič Miami Heata Dwyane Wade i krilni centar Los Angeles Lakersa Pau Gasol, igrači mjeseca na Istoku, odnosno Zapadu lige. U mjesecu u kojem je ubacio 50 poena Orlandu i barem 20 poena na svakoj od 12 utakmica, Wade je prosječno bilježio 30.7 koševa. Gasol je, s druge strane, pomogao Lakersima da ostvare 11-2 omjer ostvarujući 20.9 poena i 10.9 skokova po utakmici.

Trenerima mjeseca proglašeni su Clevelandov Mike Brown (omjer 9-3) i Jerry Sloan koji je Utah Jazz vodio do deset pobjeda u jedanaest utakmica.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više