Whitmarsh: Ostavka Dennisa mogla bi pomoći McLarenu

ŠEF MOMČADI McLaren-Mercedes Martin Whitmarsh mišljenja je da bi odluka Rona Dennisa da se povuče iz svijeta Formule 1 mogla pomoći u poboljšanju odnosa britanske momčadi i krovne svjetske automobilističke organizacije (FIA).

Martin je 1. ožujka naslijedio Rona Dennisa kao čelni čovjek McLarena, a činilo se da neće dugo ostati na toj poziciji s obzirom da je ponudio ostavku nakon utrke u Maleziji kao posljedicu blamaže koju je momčad doživjela u Australiji. Međutim, ostavka nije prihvaćena i Whitmarsh je i dalje na čelu momčadi koja proživljava nevjerojatno turbulentan početak sezone i sa nestrpljenjem iščekuje odluku sportskog suda nakon saslušanja koje će se održati 29. travnja a sve u vezi incidenta u Australiji.

"Mislim da Ronova odluka nema veze sa nedavnim događanjima. Isto tako, mislim da će se naš odnos s FIA-om poboljšati u odnosu na posljednjih nekoliko godina. Ipak, moramo biti fer prema Ronu i koliko je meni poznato on nema nikakve veze sa slučajem u Australiji".

Upitan da li postoji mogućnost da se Dave Ryan koji je obnašao dužnost sportskog direktora vrati na poziciju s obzirom da je poslije utrke u Australiji dobio otkaz, Whitmarsh je vrlo rezolutno odbacio takvu mogućnost:

"To bi odaslalo sasvim krivu poruku. Moramo pokazati FIA-i da ozbiljno pristupamo problemu i da se iznimno trudimo  anulirati sve pogreške koje smo počinili". 

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više