Wilander: Đoković je sve pametniji

Foto: Profimedia

SRPSKI tenisač Novak Đoković pobijedio je ruskog tenisača Andreja Rubljova 3:1 (4:6, 6:1, 6:4, 6:3) u setovima i plasirao se u polufinale Wimbledona.

Đoković je plasmanom među četiri najbolja u Londonu osvojio garantiranih 650 tisuća eura nagrade. Osim toga, došao je na dva koraka do osmog naslova u Wimbledonu i ukupno 24. Grand Slama u karijeri. Stigao je i do 720 bodova na ATP ljestvici i trenutno je prvi tenisač svijeta na ATP ljestvici uživo te je pojačao pritisak na Carlosa Alcaraza, kojem danas slijedi četvrtfinalni meč protiv Holgera Runea.

Mats Wilander, legendarni tenisač koji radi kao komentator Eurosporta, oduševljen je Đokovićevim nastupom na Wimbledonu.

"Đoković ide po 24. Grand Slam i tim bi izjednačio rekord tenisačice Margaret Court. On će biti najbolji ikad. Za mene nije samo najbolji ikad u usporedbi s drugima nego je u 2023. godini i najbolja verzija Novaka Đokovića", tvrdi Wilander.

"Način na koji je osvojio Australian Open je nevjerojatan. Udarao je forhend jače nego ikad. Onda smo vidjeli Roland Garros, gdje je bio potpuno nevjerojatan u polufinalu protiv Carlosa Alcaraza. Diktirao je igru s 36 godina, vjerojatno je shvatio da mora biti agresivniji jer se neće moći oporaviti od dugih mečeva kao ranije."

"Svaki dio njegove igre je sada bolji nego što je ikad bio"

Wilander smatra da je samo Đokovićevo kretanje na terenu lošije nego ranije.

"On je bolji igrač sad, udara loptice jače. Očito je postao sve pametniji i pametniji. On je i kao mlad igrač bio pametan, ali teniski IQ sada više dolazi do izražaja u njegovoj igri, bekend, slajs, izlazak na mrežu, skraćene loptice... Svaki dio njegove igre je sada bolji nego što je ikad bio. Možda kretanje nije zbog njegovih godina. Ali za mene Novak nije samo najbolji ikad u muškom tenisu nego je i najbolja verzija sebe ikad."

Pročitajte više