Wilder nokautirao Szpilku, Fury uletio u ring i vikao: Proći ćeš kao Kličko!

Foto: Fightsite

DEONTAY WILDER i dalje je neporažen, a do svoje 36. pobjede, došao je 35. nokautom u karijeri. Vrlo dobri Artur Szpilka izdržao je do devete runde kada ga je na spavanje poslao desni kroše.

Szpilka je odradio vrlo hrabar meč, iako je podosta niži i kraći boksač, nije imao straha od ulaska u otvorenu borbu te je pokušavao skratiti distancu, a nakon toga napraviti štetu. Naravno, u tim pokušajima često je on prolazio kao borac koji prima udarce, no vjerovao je da će uspjeti pogoditi Wildera.

To mu ipak nije išlo, jer je Deontay prikazao i jako dobro kretanje te eskivaže, kao i brzinu, koja mu je zapravo i donijela konačnu pobjedu. Bilo je to u posljednjoj minuti devete runde, kad je Szplilka krenuo u još jedan svoj napad, a Wilder ga je tog puta dočekao upravo gdje je htio. Očekivao je otvorenu bradu, namjestio kratki kroše i jednim udarcem Poljaka poslao u nesvjesticu. Sjajan nokaut i sjajna pobjeda!

Fury i Wilder pripremili teren za međusobni okršaj

Nakon borbe uslijedio je pravi šou. Aktualni teškaški prvak svijeta po WBA, IBF, WBO i IBO Tyson Fury uletio je u ring i izderao se na Wildera: "Postoji samo jedan Tyson Fury! Što imaš reći na to?"

Odgovor je to na Wilderovu najavu kako kreće po Furyjev pojas prvaka, ali tek nakon što odradi još jednu borbu. 

"Ne bojim se nikoga. Borit ću se s tobom kad god želiš i gdje god želiš", odgovorio mu je Wilder.

"Proći ćeš kao Kličko", zaurlao je Fury, a onda su ih razdvojili nakon čega je Wilder dodao: "Reci datum! Svi znamo da si lažnjak! Trebao si biti glumac, a ne borac".

Pročitajte više