BOKS

Wilder potvrdio idući meč. Ništa od tri borbe stoljeća

Foto: Guliver Image/ Getty Images

DEONTAY WILDER svoj sljedeći meč odradit će za dva mjeseca. Točnije, 18. svibnja u New Yorku izaći će u ring gdje će mu izazivač biti Dominic Breazeale.

Tako neće biti ništa od potpisivanja basnoslovnog ugovora od 100 milijuna dolara koji je Wilder imao na stolu, a prema kojem je trebao organizirati tri borbe stoljeća - protiv Klička, Furyja i Joshue.

Wilder dobio ponudu koja se ne propušta. 100 milijuna za tri borbe stoljeća

Meč prvog izazivača s WBC ljestvice i Wildera ugostit će dvorana Barclays Center u Brooklynu, a prenosit će se na Showtimeu. To je zapravo bila posljednja dvojba prije službene potvrde meča te je odluka pala na spomenutu mrežu nakon što je Wilder odbio DAZN-ovih 100 milijuna dolara.

Wilder je u prosincu neodlučenim ishodom protiv Tysona Furyja prekinuo seriju od 40 uzastopnih pobjeda. Fanovi su se nadali kako bi jedan od najboljih mečeva 2018. godine trebao dobiti revanš te se tome nadaju i dalje. No Furyjevi problemi s ESPN-om to su zaustavili.

33-godišnji Breazeale do sada je ostvario 20 pobjeda, od čega 18 nokautom te jedan poraz. Njega je doživio od Anthonyja Joshue u lipnju 2016. godine.

Nije Breazeale tada izgledao dobro te je poražen prekidom u sedmoj rundi, ali od tog meča je nanizao tri kvalitetne pobjede i vjeruje da može biti pravi izazov Wilderu.

Pročitajte više